ادتا2سدیم ماده ای است که به دلیل قابلیت تشکیل کلاته با یون های فلزی متفاوت در تعداد زیادی از صنایع مورد کاربرد قرار می گیرد.

از آنجایی که این ترکیب در هر صنعتی که یون های فلزی نقش دارند می تواند مورد استفاده قرار گیرد، خریدارانی از طیف های مختلف دارد.

ادتا 2 سدیم یا اتیلن دی آمین تترا استیک اسید (EDTA 2Na) دارای فرمول شیمیایی C10H14N2Na2O8 می باشد. جالب است بدانید که این ماده بی رنگ و قابل حل در آب بوده است. ادتا 2 سدیم ماده اولیه شیمیایی در مواد پاک کننده، در انواع صابون مایع، در بسیاری از شامپو، مواد شیمیایی کشاورزی، محلول فیتکسر برای تولید فیلم رنگی، پاک کننده آب، اصلاح کننده pH کاربرد دارد. ادتا 2سدیم در زمان بیان واکنش برای پلیمریزاسیون لاستیک بوتیل بنزن، برای بخشی از فعال کننده برای کنترل کردن سرعت پلیمریزاسیون کاربرد دارد.

EDTA به دلیل داشتن چگالی زیاد لیگاندها و میل ترکیبی آن برای یونهای فلزی با اتصال که بیشتر اوقات به صورت دو آمین و چهار گروه کربوکسیلات به وجود می آید ، درحالت کلی به عنوان کلاته کننده فلز مفید بوده است.

فرمول شیمیایی
C10H14N2Na2O8
جرم مولکولی edta
336.21 g/mol
شکل ظاهری
پودر سفید رنگ
دانسیته
0.86 g/cm3

در 1970 مشخص شد که EDTA در فرم FeNa-EDTA می تواند نقشی در درمان کمخونی (آنمی) ایفا نماید. FeNa-EDTA بدون به وجود آمدن طعم و مزه ناخواسته می تواند به تعداد زیادی از محصولات غذایی اضافه شده و سطح مطلوبی از جذب آهن و قابل مقایسه با گوشت قرمز را ارئه دهد. کاربرد های این ماده شامل موارد زیر است:

  • یکی از کاربرد های مهم این ترکیب در  دندانپزشکی است به اینصورت که در زمان خالی کردن ریشه دندان مقداری از مواد مورد استفاده به جا  می مانند ، دندانپزشکان برای بیرون آوردن این مواد اضافی ادتا 2 سدیم  را بکار میبرند. [(Cr(EDTA] 
  •  در ارزیابی عملکرد کلیه از این ماده استفاده می کنند به این شکل که به  صورت داخل وریدی تزریق میگردد و از مقدار خروج آن از ادرار  برای ارزیابی کردن  میزان تصفیه گلومرولی استفاده می­ شود.

جالب توجه است که تولید شدن این محصول به این صورت است که از واکنش اتیلن دی آمین و  کلرو دی استیک اسید به وسیله ی موس انجام میگیرد. همانطور که اشاره کردیم در حال حاضر ادتا از واکنش اتیلن دی  آمین، فرمالدهید و Sodium cyanide ساخته می­شود. این مسیر باعث تولید شدن نمک  سدیم میشود که در مرحله بعدی  به اسید تبدیل می­شود. این فرآیند سالانه برای تولید شدن 80 هزار تن از این ترکیب مورد کاربرد قرار می گیرد.

ازجمله نکات ایمنی اینست که :

  • در صورت تماس پیدا کردن با چشم یا پوست لازمبه شستشو کامل با آب به مدت 15 دقیقه می باشد، در صورت بروز هر گونه علائم جدید نیاز به اقدامات پزشکی است.
  • در حالتیکه بلع اتفاق افتاده باشد مصدوم را مجبور به ریفلاکس نکنید، و به او چیزی را نخورانید، در نهایت حتما به پزشک مراجعه فرمایید.
  • در صورت استنشاق احتمال دارد منجر به تحریک شدن دستگاه تنفسی و اختلال در تنفس بشود،در نتیجه نیاز میباشد که ابتدا مصدوم را به هوای آزاد برسانید و درحالتیکه علائم بهتر نشد حتما درخواست امداد  پزشکی کنید.

اسپیناس شیمی
مرجع فروش مواد اولیه شیمیایی
شما می‌توانید لیست مواد شیمیایی موجود را از وبسایت استعلام بگیرید.

برای ثبت سفارش و یا مشاوره میتوانید با کارشناس مربوطه 09129495344 تماس بگیرید و یا در واتساپ پیام دهید.

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...