استات سدیم (Sodium acetate) نمک سدیم اسید استیک با فرمول شیمیایی C2H3O2Na  است که به عنوان اتانوات سدیم نیز شناخته می شود

به صورت کلی استات سدیم به عنوان یک ماده شیمیایی ارزان قیمت بوده است که دارای کاربردهای فراوانی از جمله افزودنی غذایی در ترشیجات یا معرف آزمایشگاهی داشته است. جالب توجه است که برای اولین بار سدیم استات در سال 1807 به وسیله یک شیمیدان معروف بریتانیایی با نام  همفری دیوی شناخته و کشف گردید.

این ترکیب شیمیایی دارای اسامی دیگری همچون: نمک سدیم استیک اسید،  سدیم اتانات، یخ داغ، استات سدیم و سدیم اتانوات بوده است. دقت نمایید که این ماده یک نمک آلی بوده و به دو صورت بدون آب و تری هیدرات سنتز میباشد. . در ضمن به دلیل وجود سدیم این ماده دارای خاصیت جذب کنندگی رطوبت است و به عنوان یک محلول آبی الکترولیت عمل می نماید.

خرید استات سدیم

استات سدیم همان سدیم استات است که با جرم مولی ۸۲ گرم بر مول عرضه می‌شود. هدف از خرید استات سدیم کاربرد این محصول و عملکرد آن است. اما بایستی قبل از خرید در رابطه با مشخصات، کاربرد، عملکرد و حتی قیمت استات سدیم اطلاعاتی کسب کنید. این ماده به دو صورت خشک و هیدراته عرضه می‌شود. استات سدیم را به منظور جلوگیری از رشد باکتری‌ها در مواد غذایی استفاده می‌کنند.

 به طور کلی این ماده نقش نگهدارنده مواد غذایی را به عهده دارد. قیمت استات سدیم بر اساس تمامی مشخصات ظاهری، فنی، سطح کیفیت و نوع بسته‌بندی این محصول تعیین می‌شود. امروزه برای تولید پارچه، رنگدانه و در دیگر صنایع نیز از چنین ترکیباتی با توجه به اهمیت عملکرد آن استفاده می‌کنند. معمولا در هر کشور و هر برندی با بسته‌بندی‌های چند کیلویی و تن عرضه می‌شود. اگر حجم خرید شما زیاد است، می‌توانید به صورت تنی بخرید.

اما در صورت نیاز کمتر در کیسه‌های چند کیلویی اقدام به خرید نمایید. این جامد کریستالی به رنگ سفید و البته گاهی مایل به کرم است. استات سدیم بویی مشابه بوی سرکه دارد و یک ماده غیر سمی محسوب می‌شود. به دلیل غیر سمی بودن نقش افزودنی و نگهدارنده غذا را داشته و هیچ گونه عوارض جانبی ایجاد نمی‌کند. حتی می‌توان به عنوان یک عامل قلیایی کننده نیز در صنعت غذایی، آرایشی و بهداشتی و حتی پزشکی نیز از آن استفاده نمود.

 در آب، الکل، دی اکسید، گوگرد و هیدرازین قدرت انحلال فوق العاده بالایی دارد. دمای ذوب این ماده  زیاد است اما تحت تاثیر دمای ۸۸۱ درجه سانتیگراد به جوش می‌آید. هم اکنون از مجموعه اسپیناس شیمی می‌توانید این ترکیب فوق کاربردی در صنعت غذا، دارو و آرایشی و بهداشتی را بخرید.

قیمت استات سدیم

برای خرید استات سدیم انتخاب ایده آلی انجام داده‌اید. با خرید از اسپیناس شیمی به کیفیت اصل این ماده و قیمت مقرون به صرفه آن دسترسی پیدا می‌کنید. در این مجموعه محدودیتی برای شما وجود ندارد. در واقع می‌توانید خرید خود را به صورتی کیلویی یا تنی بسته به نیاز خود انجام دهید.

 اما توجه داشته باشید که این حجم خرید به صورت کیلویی یا تنی اصلی‌ترین پارامتر تاثیرگذار روی قیمت استات سدیم است. برای خرید این محصول قیمت را نیز مورد بررسی قرار می‌دهید. در واقع برای دسترسی به ارزش واقعی محصول حتی می‌توانید به بررسی پارامترهای تاثیرگذار روی قیمت آن نیز بپردازید.

برای تولید استات سدیم از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود و معمولاً متداول‌ترین روش خنثی سازی استیک اسید با کربنات سدیم می‌باشد. در نتیجه پس از خشک کردن محلول و خارج شدن آب آن کریستال‌هایی به جای می‌ماند که شامل استات سدیم هستند.

در روشی دیگر به منظور تولید این ماده از روش فوق واکنش استیک اسید با کاستیک سودا استفاده می‌کنند. قطعاً قیمت استات سدیم تولید شده با هر یک از این روش‌ها با دیگری کاملاً متفاوت است.

استات سدیم در دو نوع خشک و آبدار توزیع می‌شود، پس نمی‌توان گفت قیمت هر نوع این ماده با دیگری یکسان است. بلکه عملکرد، مشخصات، ماندگاری، غلظت، سطح کیفیت، نوع بسته‌بندی و حتی شرایط نگهداری هر یک با دیگری کاملاً تفاوت دارد.

نوع کاربرد استات سدیم را نیز در نظر بگیرید. با توجه به اینکه این ماده در گریدهای مختلفی به تولید می‌رسد، پس در هر گرید با مشخصات مختلفی عرضه می‌شود. قطعاً در هر گرید استات سدیم بر اساس مشخصات، قیمت متفاوت‌تری دارد.

ویژگی های استات سدیم:

  • این ترکیب شیمیایی دارای جرم مولکولی 034/82 گرم بر مول میباشد.
  • شکل ظاهری این ترکیب به صورت پودر سفید رنگ میباشد.
  • این ترکیب معطر و بی رنگ است به اینصورت که دارای بوی سرکه (اسید استیک) از زمانی که حرارت داده می شود تا تجزیه شود.
  • نقطه ذوب استات سدیم در حالت بدون آب و تری هیدراته به ترتیب 324 و 58 درجه سانتی گراد میباشد.
  • دانسیته این ماده در حالت بدون آب و تری هیدراته به ترتیب 525/1 و 45/1 میباشد.
  • توجه نمایید که این ماده شیمیایی در الکل، هیدرازین و سولفور دی اکسید محلول است.

 این محصول کاربرد های دیگری در تهیه و تولید پارچه، رنگدانه و… نیز دارد. استفاده از این ماده در محیطهای صنعتی و آزمایشگاه می تواند عوارض و مضراتی نیز داشته باشد. 

کاربرد های استات سدیم:

  • سدیم استات می تواند برای افزایش طعم خوراکی ها استفاده شود و برخلاف  بسیاری از مواد افزودنی غذایی این ترکیب هیچ اثر سوء  شناخته شده ای ندارد.
  • در صنعت دارو سدیم استات کاربرد بسیاری داشته به این صورت که جهت تهیه کردن یون سدیم (+Na) به ارگانیسم به نام یک داروی جایگزین برای کلرید سدیم ، استفاده بسیاری میشود.
  • همچنین این ترکیب شیمیایی به عنوان یک معرف گسترده در کاربردهای بیولوژی مولکولی نقش داشته است.
  • یکی از کاربرد های مهم استات سدیم به عنوان یک بافر بوده است به این صورت که محلول سدیم  استات و اسید استیک به عنوان یک عامل بافری باعث ثابت نگه داشتن سطح pH و اسیدیته میباشد. 
  • جالب است بدانید که امروزه از این ماده شیمیایی به نام یک منبع کربن برای کشت باکتری ها کاربرد داشته است و باعث کم کردن آسیب ناشی از آب در بتن به عنوان یک ماده درزگیر میگردد.
  •  این ماده همچنین برای عمل می کند . این ترکیب یک افزودنی غذایی با شماره E262 است که اغلب برای دادن عطر و طعم نمک و سرکه به چیپس سیب زمینی استفاده می شود.
  • از سدیم اتانات برای دادن طعم سرکه به مواد غذایی اضافه می شود. 
  • جالب است بدانید، پدهای حرارتی شیمیایی یا گرمکن دستی که شما عزیزان استفاده می کنید، تشکیل شده از یک محلول فوق اشباع استات سدیم در آب میباشد.

نکات ایمنی این ماده

توجه کنید که، این ماده دارای پایداری است و دارای ناسازگاری با اکسید کننده های قوی میباشد که در صورت هرگونه تماسی می تواند منجر به تحریک کردن چشم، پوست و دستگاه تنفسی گردد.

اسپیناس شیمی
مرجع فروش مواد اولیه شیمیایی
شما می‌توانید لیست مواد شیمیایی موجود را از وبسایت استعلام بگیرید.

برای ثبت سفارش و یا مشاوره میتوانید با کارشناس مربوطه 09129495344 تماس بگیرید و یا در واتساپ پیام دهید./

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...