یکی از اسیدهای پرمصرف اسیداستیک میباشداین اسید یک ترکیب آلی بوده و دارای فرمول مولکولی (CH3COOH)میباشد.

این اسید دارای اسامی از جمله : استیک اسید گلاسیال، اتیل اسید و اتانوئیک اسید میباشد.

این ترکیب مایعی بی‌رنگ و با بویی شبیه به سرکه می‌باشد که قدرت خورندگی بسیار بالایی دارد و به راحتی در آب حل می‌شود تتراکلرومتان، اتانول، اتر و استون نیز حلالیت مناسبی دارد.

تولید استیک اسید دونوع است : یکی به صورت مصنوعی و دیگری طبیعی(توسط باکتری) میباشد.

به طور طبیعی از میوه‌ها و برخی از مواد غذایی فاسد شده از فرایند تخمیر تولید می‌شوند و یکی از اسیدهای قدیمی شناخته شده توسط انسان می‌باشد. محلول رقیق استیک اسید توسط تخمیر و اکسید شدن کربوهیدرات های طبیعی تشکیل می‌شود که به آن سرکه میگویند.

جالب است بدانید که استیک اسید در صنعت کاربردی ویژه دارد به این صورت که استات های فلزی در آماده‌سازی و همچنین در بعضی از فرایندهای چاپ کاربرد دارد.

وینیل استات در تولید پلاستیک ، سلولز استات در تولید فیلم‌ای عکاسی و منسوجات ، و استرهای فرار آلی (ماننند اتیل و بوتیل استات) به طور گسترده بعنوان حلال برای رزین‌ها ، رنگ‌ها و لاک‌ها مورد استفاده قرار میگیرند

از لحاظ بیولوژیکی ، این اسید یک ماده زیستی (متابولیک) مهم است که به طور طبیعی در مایعات بدن و آبمیو‌ها موجود میباشد.

دمای نقطه جوش این ماده 117.9 درجه سانتیگراد و همینطور نقطه ذوب 16.6 درجه سانتیگراد بوده به این نکته دقت کنید اسید استیک ها دارای خاصیت خورندگی میباشند و میتوانند به پوست شما آسیب رسانند.

تاریخچه استیک اسید:

استیک اسید یکی از قدیمی ترین ماده‌هایی است که بشر کشف کرده زیرا در دوران باستان انسان‌ها هنگام تهیه شراب از فرایند تخمیر به وجود سرکه پی برده بودند.
یکی از فیلسوف های یونانی در قرن سوم قبل از میلاد به نام تئوفاراستوس برای تولید رنگدانه مس و کربنات سرب از واکنش بین سرکه بر روی فلزات را توصیف کرد.

در زمان گذشته رومیان باستان در قدح سربی شراب‌های خود را حفظ ونگهداری میکردند. قدح یا کاسه های سربی باعث شده است که این شراب طعم شیرین داشته باشد. نخستین بار دانشمندان عصر رنسانس استیک اسید گلایسیال را از تقطیر خشک استات‌های فلزی تهیه کردند و در سال 1847 همون کولب شیمدان آلمانی اسید استیک را از مواد معدنی سنتز کرد.


کاربردهای اسید استیک:
1- تولید ترکیبات شیمیایی:

اتانوئیک اسید در ترکیبات شیمیایی به عنوان یک شناساگر کاربرد دارد. در اکثر اوقات این ماده مونومر، آنیدرید استیک و استر تولید میکند.

2- خالص کردن ترکیبات آلی

اسید استیک به دلیل خالص کردن ترکیبات آلی، برای کریستاله شدن از یک حلال  کاربرد دارد.
3-کاربرد در پزشکی

در ضد عفونی کننده اسید استیک ها استفاده می شوند و در برابر pseudomonas، استافیلوکوک، انتروکوک، استرپتوکوک و دیگران بکار میروند. همچنین در سرطان رحم در غربالگری کاربرد دارد قابل توجه است که در فهرست داروهای ضروری اسید استیک سازمان بهداشت جهانی بوده و این ماده عفونت گوش خارجی همچون باکتری و رشد قارچ را درمان میکند.

اسپیناس شیمی
مرجع فروش مواد اولیه شیمیایی

شما می‌توانید لیست مواد شیمیایی موجود را از وبسایت استعلام بگیرید.

برای ثبت سفارش و یا مشاوره میتوانید با کارشناس مربوطه 09129495344 تماس بگیرید و یا در واتساپ پیام دهید.

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...