تیلوز، یک غلظت دهنده سلولزی یا هیدروکسی پروپیل متیل سلولز (HPMC) یک پلیمر نیمه سوزنی، ویسکوالاستیک و غیر سمی بوده است، که یک پلیمر طبیعی میباشد و هر حلقه ی آن حاوی سه گروه هیدروکسیل است.

جالب توجه است که، کاربرد تیلوز درصورت متفاوت بودن ویژگی های متفاوت آن گوناگون میباشد. تیلوز در حال حاضر به صورت یک جامد پودری سفید نگ و یا همینطور بژ روشن وجود دارد که ببشتر اوقات هم به شکل گرانول هم پیدا شده است. تیلوز در زمان حل شدن در آب، کلوئید را به وجود می آورد که ماده ای غیر سمی و قابل احتراق بوده است و می تواند با عوامل اکسید کننده وارد واکنش بشود.

توجه فرمایید که در حال حاضر این ترکیب شیمیایی تشکیل شده از یک پنبه ی خام یا به صورت یک پالپ تصفیه شده تیلوز بوده است. فرایند تولید این ماده به اینصورت است که در مرحله اول لازم است که، این ترکیبات در آب که دارای ویژگی بازی بوده خیس گردد. ودر مرحله بعد وارد انواع راکتور با یک دمای 25 درجه سانتی گراد میشود. به صورت عمده این دما در مدت زمان واکنش ثابت بوده و پس از دو ساعت امکان اضافه کردن الکل و اسید به این راکتور وجود دارد. دقت داشته باشد به طور معمول زمان واکنش در این راکتور درحدود سه ساعت تخمین زده شده است. درنهایت ماده ی تولید شده توسط آب بعد از خارج شدن از دستگاه راکتور شست و شو می شود.

خاصیت های فیزیکی و شیمیایی تیلوز:

ویژگی های تیلوز با توجه به داشتن وزن مولکولی آن گوناگون بوده است. از جمله خاصیت این ترکیب می توان به ثبات، پراکندگی، حفظ آب، چسبندگی و قابلیت ضخیم شدن اجاره کرد. برخی از ویژگی های های این ماده را در جدول زیر میتوانید مشاهده نمایید.

فرمول مولکولی
C56H108O30
وزن مولکولی
1261.4 گرم بر مول
رنگ
سفید یا بژ است.
ظاهر
حالت پودری دارد.
حلالیت
در آب حل میگردد و بیشتر حلال های آلی قطبی

انواع تیلوز:

  • تیلوز 4000
  • تیلوز 6000
  • تیلوز 100000
  • تیلوز 150000
  • تیلوز 200000

کاربردهای تیلوز

بیشتر اوقات به اسم یک اتصال دهنده میتوان از این ترکیب کاربردی در بسیاری از پودرهای آرایشی استفاده میشود و در آخر باعث توزیع کردن انواع رنگ به حالت یکنواخت میگردد.

همچنین میتوان گفت به عنوان یک مکمل فیزیولوژیکی بی ضرر در لوازم آرایشی، امکان بسیاری از استفاده ها را در زمینه مراقبت شخصی فراهم می کند.

به شکل گسترده ای از تیلوز هیدروکسی اتیل سلولز (HEC) به نام یک ترکیب افزودنی در تعداد زیادی از انواع لوازم آرایشی و بهداشتی کاربرد ویژه ای و منحصر به فردی دارد.

ویژگی های تیلوز قابل توجه است:

  • حجم دهندگی
  • تثبیت
  • دارای سازگاری بسیار بالا با دیگر مواد خام همچون سورفکتانت

شرایط نگهداری از این ماده

  • دقت داشته باشید که، تیلوز همانند بسیاری از مواد آلی که دارای ذرات ریز هستند، می تواند برایش شما خطر انفجار گرد و  غبار را به دنبال داشته باشد.
  • تشکیل شدن گرد و غبار و رسوبات باید به میزان کمی برسد، تا  ترکیبات گرد و غبار آتش زا به وجود نیاید. از شعله های آتش، نور مستقیم خورشید، سطوح داغ،  حرارت، جرقه ها و الکتریسیتهساکن حتما به دور باشد.
  • لازم به دانستن این نکته است که، در دمای حدود 200 درجه سانتی گراد تجزیه این  ترکیب شیمیایی شروع کرده و دارای دمای سوختن بسیار بالاتر از 360 درجه سانتیگراد میباشد. بنابراین میتوان گفت تیلوز به آسانی می  سوزد و حتی می تواند آتش هم بگیرد.
  • شما میتوانید برای مدت زمان بسیاری از این ماده شیمیایی حفظ و نگهداری نمایید که به این شرط در ظروف بسته و یا در بسته بندی اصلی خود بوده باشد و حتما در یک محل  خشک و همینطور در دمای 25 درجه سانتی گراد قرار بگیرد. همچنین دقت کنید که در مورد گریدهای دارای ویسکوزیته بالا، پس  از ذخیره کردن طولانی مدت (بیشتر از 1 سال)، افت ویسکوزیته پدیدار می شود.
  • پس از باز شدن، درب ظرف باید کاملا محکم بسته بشود تا رطوبت هوا را جذب نکند.
  • بسته بندی تیلوز به صورت یک کیسه کاغذی چند لایه همراه با تعدادی از ورقه های پلی اتیلن و تشکیل شده از یک وزن 25 کیلوگرمی بوده است.

اسپیناس شیمی

مرجع فروش مواد اولیه شیمیایی، روغن CBS، کارنوبا واکس ، اسید آسکوربیک

شما می‌توانید لیست مواد شیمیایی موجود را از وبسایت استعلام بگیرید.

برای ثبت سفارش و یا مشاوره میتوانید با کارشناس مربوطه 09129495344 تماس بگیرید و یا در واتساپ پیام دهید.

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...