روغن آفتابگردان از تحت فشار قرار دادن دانه های گیاه آفتابگردان (Helianthus annuus) حاصل می شود. این روغن اغلب به عنوان یکی از روغن های سالم مطرح می شود و حاوی اسید های چرب غیراشباع است که دارای فواید زیادی برای سلامتی مانند سلامت قلب هستند، هر چند که مصرف بیش از حد این روغن می تواند مانند همه روغن ها خطراتی برای سلامتی شما داشته باشد.
در حال حاضر این روغن در بسیاری از غذا ها بوده و به عنوان روغن سرخ کردنی استفاده می شود و در مواد آرایشی و بهداشتی نیز کاربرد دارد. همانطور که میدنید روغن آفتابگردان روغنی غیر فرار است که از دانه آفتابگردان به وجود آمده است.
همانطور که میدانید، روغن آفتابگردان به وسیله ی فشرده شدن همچون فشردن مستقیم دانه های آفتابگردان یا حلال های شیمیایی مانند هگزان استخراج نمایید. لازم است، برای استخراج کردن دانه های آفتابگردانی که فشرده شده اند، باید ایتدا را آنها را پرس سرد یا پرس اکسپرس کرد. و از هیچ حلال شیمیایی به کار نمیرود.
انواع مختلف روغن آفتابگردان
به طور کلی چهار نوع مختلف از روغن آفتابگردان وحود دارد که همه این روغن ها از دانه های گیاه آفتابگردان گرفته شده اند و دارای انواع مختلف و ترکیبات متنوع اسیدهای چرب هستند:
- روغن با لینولئیک اسید بالا (68% لینولئیک اسید)
- روغن با اولئیک اسید متوسط (65% اولئیک اسید)
- روغن با اولئیک اسید بالا (82% اولئیک اسید)
- روغن با اولئیک اسید و استئاریک اسید بالا (72% اولئیک اسید و 18% استئاریک اسید)
ویژگیهای روغن آفتاب گردان
- این روغن در دمای اتاق جامد میباشد.
- دارای لینولئیک اسید، که به اسم امگا شش شناخته شده، دارای چندین پیوند دوگانه میباشد.
- دارای اولئیک اسید که یک مدل از امگا 9 بوده که ساخته شده از یک پیوند دوگانه میباشد.
- داشتن حالت مایع روغن آفتابگردان در دمای اتاق می شود.
جالب توجه که، هر دو اسید چرب لینولئیک اسید و اولئیک اسید از جمله منابع مهم انررژی در بدن میباشند و به محکم شدن و بهتر شدن توانایی بافت ها و سلول ها کمک بسیاری می کند. همچنین دقت کنید که روش های گوناگون پخت و پز بر سلامتی بسیاری از افراد موثر میباشد.
کاربرد های این روغن
- روغن آفتابگردان با میزان اولئیک اسید بالا میزان بیشتری از اسیدهای چرب با یک پیوند غیر اشباع و میزان کمتری از اسیدهای چرب چند غیر اشباع را دارند.
- توجه فرمایید که، روغن آفتاب گردان منافذ پوست شما را مسدود نمی کند.
- این روغن نقش مهمی در پاکسازی کردن سلول های مرده پوست و به وجود آوردن ظاهری تازه، داشته و منافذ پوست راکاملا حذف می نماید.
از کاربرد های مهم روغن آفتاب گردان میتوان به استفاده گسترده آن در پخت و پز اشاره کرد. - همچنین اغلب اوقات، بعضی از انواع گوناگون روغن آفتابگردان در پخت و پز خانگی کاربرد نداشته است و بیشتر در غذاهای بسته بندی، بستنی، شکلات و سرخ کن های صنعتی نقش دارد.
نکته مهمی که وجود دارد این است که تمام روغن های آفتابگردان تشکیل شده از صد در صد چربی و مقدار کمی ویتامین E میباشند. درضمن توجه فرمایید که، روغن آفتابگردان به هیچ عنوان دارای پروتئین، کربوهیدارت، کلسترول یا سدیم نمیباشد.
نکات ایمنی
قابل توجه است که نگهداری این روغن در دمای پایین و جای خشک و به دور از هرگونه حرارت باشد. بنابراین لازم است، که در شیشه های دارای رنگ تیره یا بطری های حفاظت کننده در مقابل اشعه ماورابنفش نگهداری شود.
اسپیناس شیمی
مرجع فروش مواد اولیه شیمیایی
شما میتوانید لیست مواد شیمیایی موجود را از وبسایت استعلام بگیرید.
برای ثبت سفارش و یا مشاوره میتوانید با کارشناس مربوطه 09129495344 تماس بگیرید و یا در واتساپ پیام دهید.
دیدگاه خود را بنویسید