روغن زیتون از میوه درخت زیتون حاصل میشود. زیتون یک محصول سنتی در منطقه مدیترانه است. مردم با فشار دادن زیتون کامل، روغن زیتون درست میکنند. مردم از روغن زیتون در پخت و پز، مواد آرایشی، دارویی، صابون و به عنوان سوخت لامپهای سنتی استفاده میکنند. روغن زیتون در اصل از دریای مدیترانه میآید، اما امروزه این روغن در سراسر جهان محبوب شده است.
این روغن بسیار سالم تشکیل شده از انواع اسیدهای چرب میباشد. این روغن دارای جایگاه بالایی در رژیم غذایی، مردم داشته است. برخی از افراد زیتون را در روغن زیتون یا آب نمک حفظ میکنند. برخی آنها را کامل یا خرد شده میخورند و به بسیار از غذاها مانند: پیتزاها و فست فودها اضافه میکنند. روغن زیتون 3 نوع مختلف دارد: فوق بکر، بکر و تصفیه شده (سبک). بسیاری از روغن ها مثل پردازش قبل از بستهبندی برچسب گذاری میگردند. جالب توجه که بالاترین فرآوری را روغن زیتون تصفیه شده داشته است.
میتوان گفت به نسبت دیگر روغنهای گیاهی روغن زیتون دارای اسید اولئیک زیاد و اسیدهای لینولیک و لینولنیک کمتری بوده است. دارای اسیدهای چرب تک اشباع نشده بالاتر و پلی اشباع نشده کمتری است. این امر مقاومت روغن زیتون در برابر اکسیداسیون را افزایش میدهد، به دلیل اینکه هر چه قدر تعداد پیوندهای دوگانه در اسید چرب زیادتر باشد، روغن بیثباتتر و در مقابل حرارت، نور و دیگر عوامل تجزیه کننده شکنندهتر خواهد گردید.
گرید های روغن زیتون:
- نوع A: روغن زیتون با مقدار اسیدهای چرب کمتر از ۱٫۴ درصد (دارای کیفیت عالی و بدون موارد نامطلوب).
- نوع B: روغن زیتون با مقدار اسیدهای چرب کمتر از ۲٫۵ درصد (دارای کیفیت خوب و بدون موارد نامطلوب).
- نوع C: روغن زیتون با مقدار اسیدهای چرب کمتر از ۳٫۰ درصد (داای کیفیت به نسبت خوب و تقریباً بدون موارد نامطلوب).
- نوع D: روغن زیتون با مقدار اسیدهای چرب بیشتر از ۳٫۰ درصد (برای مصارف خوراکی به هیچ وجه مناسب نیست).
قابل توجه است که روغن زیتون دارای منبع ویژهای از پلی فنلها، ترکیبات فعال طبیعی با داشتن مزایای آنتیاکسیدانی میباشد، که در بسیاری از غذاهای گیاهی همچون میوهها، سبزیجات و زیتون پیدا میشود.
کاربرد روغن زیتون
- پلی فنولهای موجود در روغن زیتون برای سلامتی بسیارمفید میباشد، زیرا با واکنشهای اکسیداتیو مقابله میکنند در اصل پلی فنلهایی که در روغن زیتون از یک نوع اکسیداتیو هستد، باعث آسیب رسیدن به انواع لیپیدها، پروتئینها و DNA آسیب میشوند و از هرگونه بیماریهای قلبی، سرطان، دیابت و آلزایمر ؛ جلوگیری مینماید.
- این روغن دارای خاصیت آنتیاکسیدانی، ضد التهابی، مبارزه با سرطان و ضد میکروبی داشته است، به اینصورت که دو پلی فنول فراوان موجود در این روغن هیدروکسی تیروزول و اولئوکانتال این خاصیت مفید را دارد.
- از نقش های مهم روغن زیتون اینست که به عنوان روغن دوستدار قلب شناخته میشود. امروزه در مطالعهای مشخص شده که افرادی که رژیم غذایی به سبک مدیترانهای به طور همیشگی 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون در روز مصرف داشته، خطر مبتلا شدن به بیماریهای قلبی عروقی در آنها کمتری بود. همچنین خطر سکته قلبی و مغزی در این افراد حدود 30٪ کمتر از افرادی بود که رژیم غذایی معمولی داشتند.
- این روغن با داشتن اسید اولئیک بسیار زیاد باعث بهتر شدن سطح کلسترول و کم شدن فشار خون شده و کمک به کم شدن فرآیندهای اکسیداتیوی میکند.
- ویتامین K و ویتامین A موجود در روغن زیتون میتواند بسیار به سلامت استخوانها و همینطور دید مفید برای چشمها کمک کند.
از جمله نکات ایمنی اینست که، این روغن در جای خشک و بدون گرما نگهداری شود.
اسپیناس شیمی
مرجع فروش مواد اولیه شیمیایی
شما میتوانید لیست مواد شیمیایی موجود را از وبسایت استعلام بگیرید.
برای ثبت سفارش و یا مشاوره میتوانید با کارشناس مربوطه 09129495344 تماس بگیرید و یا در واتساپ پیام دهید.
دیدگاه خود را بنویسید