زئولیت چیست؟زئولیت Zeolite یکی از کانیها با قدرت جذب بالا در طبیعت میباشد که برای اولین بار در سال 1756 توسط اکسل فردریک کرونستد که از کانی شناسان روس بود شناسایی و معرفی شد.
این کانی به سنگ جوشان نیز معروف میباشد، چون آب موجود در آن پس از قرار گرفتن در برابر فوتک کانی شناسی بخار میگردد. زئولیت که در خانواده آلومینوسیلیکات ها قرار دارد، به روشهای طبیعی و مصنوعی تولید میشود.
خاکهایی که خاصیت قلیایی بسیار بالا دارند و همچنین رسوبات ایجاد شده در اعماق دریاها و دریاچههای نمکی از جمله محیطهایی هستند که به صورت طبیعی زئولیت تولید نموده و نمونههایی از زئولیتهای رشته ای را در طبیعت ایران میتوان استخراج نمود. علاوه براین، در آزمایشگاه نیز می توان این کانی را تولید نمود که برای انجام این کار به سه مولکول آب و یک مولکول آلومینیوم اکسید نیاز میباشد. این ترکیب را در محلول سدیم هیدروکسید با درجه حرارتی بالا ترکیب نموده و در نهایت با سیلیکات سدیم مخلوط میشود. در نهایت برای تشکیل بلورهای زئولیت، محلول بدست آمده به بلوئرهای مخصوص با دمای 97 درجه سانتی گراد انتقال پیدا میکنند.
انواع زئولیت
ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی زئولیت
از مهمترین ویژگیهای این کانی میتوان به قدرت تبادل یونی بالای آن اشاره نمود که به دلیل وجود کاتیونهای هیدراته بر روی سطح متخلخل آن، به آسانی آلومینیوم خود را از دست داده و با سایر فلزات سنگین را با آن جایگزین میکند.
کاربرد زئولیت در تصفیه آب
با توجه به ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی و مشخصاتی که از این کانی بیان شد، از آن در صنایع مختلفی استفاده میشود که از مهمترین آنها تصفیه آب است. وجود یونهای فلزات سنگین از قبیل منیزیم و کلسیم و همچنین آلومینیوم یکی از مشکلات و چالشهای موجود در تصفیه آب میباشد که منجر به افزایش سختی میشوند. با توجه به قدرت تبادل یونی بالای زئولیت میتوان از این کانی در فیلترهای شنی استفاده نمود تا یونهای فلزات را جذب نموده و منجر به کاهش درجه سختی آب شود.
اسپیناس شیمی
مرجع فروش مواد اولیه شیمیایی
شما میتوانید لیست مواد شیمیایی موجود را از وبسایت استعلام بگیرید.
برای ثبت سفارش و یا مشاوره میتوانید با کارشناس مربوطه 09129495344 تماس بگیرید و یا در واتساپ پیام دهید.
دیدگاه خود را بنویسید