سولفات آهن iron sulfate یا فروس سولفات ferrous sulfate یک ماده شیمیایی و نمک آهن و اسید سولفوریک میباشد.

این ترکیب در آبپوش متفاوتی از جمله سولفات آهن ۷ آبه کریستال ، یک آبه و سولفات آهن خشک پودری تولید می شود. این ترکیب یک ماده شیمیایی سبز مایل به آبی است که طیفی از نمک‌ها را با فرمول مولکولی FeSO4.xH2O نشان می دهد.

 البته این ماده به دو صورت سولفات آهن ۲ ظرفیتی و سولفات آهن ۳ ظرفیتی تولید می شود که از لحاظ فیزیکی تفاوت هایی با هم دارند. در حالت عادی هفت مولکول آب در ترکیب سولفات آهن موجود می باشند و در صورت خشک شدن می تواند شش مولکول آب را از دست داده و تبدیل به پودر سفید رنگ تک آبه (منو هیدرات) شود. در عین حال سولفات آهن خشک یا آبدار 18 درصد به عنوان کود کشاورزی برای تأمین آهن خاک بکار می رود. بدون سولفات آهن کشاورزی گیاهان دچار مرگ تدریجی می‌شوند. در عین حال سولفات آهن 2 ظرفیتی بدلیل رطوبت کم پر کاربردترین نوع سولفات آهن در کشاورزی است.

 سولفات آهن که با اسامی سولفات آهن (II) یا کوپرا یا ویتریول سبز (آن طور که در دوران باستان نامیده می شدند.) شناخته می شود. در تاریخ، کوپرا استفاده هایی مانند سیاه کردن چرم، ماده ثابت کننده رنگ در صنعت نساجی و به عنوان ماده تشکیل دهنده جوهر استفاده میشود. این ماده در صنایع مختلف به کار گرفته میشود.  در حال حاضر هم آهن سولفات دارای کاربرد های کشاورزی و درمانی میباشد و از جمله ویژگی های آن می توان به:

  • خاصیت انحلال پذیری بالا در آب 
  • نقطه ذوب این ترکیب 400 درجه سانتی گراد 
  • جرم مولکولی 738 گرم بر مول 
  •  شکل کریستالی و رنگ سبز آن اشاره کرد.

ویژگی مهم کود های حاوی سولفات آهن این است که این کود ها باعث افزایش کلروفیل موجود در گیاه میشود که این کلروفیل با جذب کردن نور خورشید برای سنتز غذا و محصولات گیاهی مورد نیاز است و رشد، گلدهی و بازدهی محصولات تحت تاثیر قرار میگیرد.

کاربرد های سولفات آهن:

  • برای زمین های کشاورزی می توان مقدار 500 تا 1000 گرم سولفات آهن را مخلوط با مواد آلی و در چالکود برای هر درخت بارور استفاده شود. برای باغ های پر تراکم و درختان کمتر از 10 سال، نصف مقدار های بالا مناسب میباشد.
  •  برای از بین بردن کلروز ناشی از آهک فعال در خاک، محلول پاشی سولفات آهن به تعداد دو یا چند بار در طول فصل رشد توصیه میشود. همچنین در درختان میوه اولین محلول پاشی چهار هفته بعد از گلدهی و دومین محلول پاشی سه هفته بعد از اولین محلول پاشی صورت می گیرد. محلول پاشی سولفات آهن با مقدار پنج در هزار برای از بین بردن کمبود مؤثر میباشد.
  • کاربردهای دارویی و پزشکی از جمله کاربردهای مهم سولفات آهن است. کمبود آهن گسترده ترین کمبود تغذیه ای در ایالات متحده است که ورزشکاران، زنان جوان، گیاهخواران و همچنین افراد مسن که بیشتر از سایر افراد دچار آن می شوند.
  • این ترکیب برای ساخت جوهر استفاده می شود همینطور از آن برای رنگرزی پشم به عنوان رنگ با غلظت زیاد استفاده می شود.

اسپیناس شیمی

مرجع فروش مواد اولیه شیمیایی

شما می‌توانید لیست مواد شیمیایی موجود را از وبسایت استعلام بگیرید.

برای ثبت سفارش و یا مشاوره میتوانید با کارشناس مربوطه 09129495344 تماس بگیرید و یا در واتساپ پیام دهید.

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...