سولفات سدیم یکی از پرمصرفترین و پر کاربرترین مواد در صنایع شیمیایی میباشد که با نامهای دیگری چون نمک سولفوریک اسید، سولفات دوسود، نمک گلوبر و سولفات سدیم نیز شناخته شده است.
جالب توجه است که، سولفات سدیم آبدار به صورت .10H2O Na2SO4 نشان داده میشود، این ماده شیمیایی را با نام های دیگر نمک دی سدیم سولفوریک اسید، سولفات دوسود، سدیم سولفات و نمک گلوبر یا میرابیلت شناخته میشود. پیدا کردن این نوع از این ماده در طبیعت آسانتر میباشد. همچنین به این نوع، سولفات سدیم 10 آبه هم گفته میشود.
طبق مطالعات صورت گرفته، همه حالات سولفات سدیم به شکل جامد و محلول در آب بوده است. به دلیل اینکه این ترکیب در آب به یون های کاتیونی سدیم (+Na) و آنیونی سولفات (-SO4) تفکیک میگردد، این ماده معدنی یک یک نوع ماده یونی شمرده می شود. این ترکیب در منابع طبیعی آب و خاک بسیار زیاد بوده که از نظر شیمیایی دارای پایدار بوده و غیر سمی می باشد.
ویژگیهای سولفات سدیم
- شکل ظاهری این ماده کاربردی و پرمصرف به صورت پودری سفیدرنگ همراه با دانههای درشت بوده است.
- جرم مولی این ماده شیمیایی در حالت بدون آب 04/142 گرم بر مول بوده است.
- دانسیته این ترکیب شیمیایی در حالت بدون آب 664/2 گرم بر سانتی متر مکعب میباشد.
- این ماده به هیچ وجه سمی نبوده و به هیچ عنوان نگرانی این موضوع نباشید.
- جالب توجه است که، از نظر شیمیایی پایدار میباشد.
- و قابلیت انحلال در آب را داشته است.
قابل توجه است که، این ماده شیمیایی یک ترکیب معدنی بوده است در طبیعت بسیاری از کشورها پیدا میشود و میتوان گفت سولفات سدیم به وسیله ی تولید کنندگان برتر در جهان مانند مکزیک، اسپانیا، چین، روسیه، ایالات متحده و کانادا تولید میشود.
کاربردهای سولفات سدیم
- از این ترکیب برای تمیز کردن بسیاری از وسایل همچون: قهوه سازهای تجاری، راهروها، گاراژها و استخرها کاربرد دارد.
- این ماده شیمیایی باعث استحکام بخشیدن به محصولات کاغذی میشود. و کاربرد آن در انواع کیسه های کاغذی قهوه ای سوپرمارکت و همینطور در جعبه های مقوایی میباشد.
- پنجره های خانه، شیشه جلوی خودرو، ظروف نوشیدنی، ظروف غذا، عایق، ظروف غیرغذایی و خود ظروف شیشه ای که روی میز آشپزخانه شما قرار می گیرند، همه با کمک سولفات سدیم ساخته شده اند.
- جالب توجه است که نشاسته برای جلوگیری کردن از تورم نشاسته با زیاد شدن دمای ژلاتینه شدن آن به کار میرود.
- این ماده در رنگرزی منسوجات نقش مهمی دارد و منجر میشود که رنگ ها به صورت یکنواخت نفوذ کنند.
نکات ایمنی
- سولفات سدیم یک ترکیب غیر قابل اشتعال و غیر سمی می باشد. اما هنگام کار با آن موارد ایمنی از جمله پوشیدن دستکش لاتکس، استفاده از ماسک و عینک ایمنی را فراموش نکنید.
- در صورت تماس با پوست می تواند موجب تحریک آن شده و آسیب زننده باشد. بنابراین فورا محل آلوده شده را با آب فراوان و حداقل به مدت 15 دقیقه شستشو دهید.
- در صورت تماس با چشم ها خطرناک بوده و می تواند موجب تحریک چشم ها، سوزش و آسیب جدی به این عضو شود.
اسپیناس شیمی
مرجع فروش مواد اولیه شیمیایی
شما میتوانید لیست مواد شیمیایی موجود را از وبسایت استعالم بگیرید.
برای ثبت سفارش و یا مشاوره میتوانید با کارشناس مربوطه 09129495344 تماس بگیرید و یا در واتساپ پیام دهید.
دیدگاه خود را بنویسید