الکیل و اریل نشان دهنده ی سولفونیک اسید بوده واز ترکیبات آلی گوگرد برای ساخت این ماده استفاده می شود.  ساختار این ترکیب دارای نمک سدیم بوده و از کاربرد های مهم آن میتوان به استفاده در شوینده‌های خانگی و ظرف‌شویی و پودر ماشین لباس‌شویی  اشاره کرد.

ساختار عمومی سولفونیک اسیدها

این ماده می‌توان یک ترکیب  اسید سولفوریکی حساب کرد به این صورت که در این ماده یک گروه هیدروکسیل جایگزین یک بخش آلی شده است. ما سولفونات را می توانیم نمک‌ها و سولفونیک اسید بنامیم.

در این واکنش تری اکسید گوگرد نقش یک الکتروفیل را دارد که باعث می شود سولفوناسیون مستقیم اسید متان تبدیل به اسید متان دی سولفونات شود.

تعداد زیادی از سولفونیک از بی‌سولفیت  شکل  می‌گیرد در این هنگام آن‌ها به آلکن‌های انتهایی اضافه می شوند و یا در برخورد با هالیده‌هاآلکیله می شوند.  

روش انداره‌گیری میزان درصد خلوص سولفونیک اسید:

توجه کنید که در اندازه گیری درصد خلوص بهترین روش‌هایی که می‌توانیم استفاده کنیم این بوده که از روش تیتر اسیون استفاده شود.

این روش به این صورت می باشد که تیترانت آن هایامین با نرمالیته  بوده است.

روش کار به این شکل  میباشد که در مرحله اول بایدوزن یک گرم از اسید در بشر 100 سی سی سنجیده بشود، سپس  در مرحله دوم تقریبا باید 30 سی سی آب مقطر نرمال با شناساگر فنول تیتر به اسید اضافه شود تا مقدار ارزش اسیدی آن مشخص بشود.

در نهایت با توجه به ترکیبی که به دست آمده،  محلولی که در بشر داریم باید به رنگ صورتی کمرنگ درآید.

خواص سولفونیک اسید:     

یکی از اسید‌های خیلی قوی سولفونیک اسید میباشد قابل توجه است که با توجه به بررسی های انجام شده برخی می گویند این ماده حدود یک میلیون برابر از اسید کربوکسیلیک قوی‌تر میباشد.  

سولفونات سدیم و کلریدهیدروژن هنگامیکه اسید‌های سولفونیک  با کلرید  واکنش دهد، تشکیل می‌ شود.

اسید‌های سولفونیک با زنجیره‌های کوتاه در آب حل می شود در حالیکه آن‌ها از زنجیره بسیار طولانی تری تشکیل شده‌اند. 

کاربرد سولفونیک اسید در مواد شوینده:

سولفونیک اسید در مواد‌های شوینده استفاده میشوند، ودارای مولکول‌هایی از گروه قطبی و غیرقطبی هستند. در حالت کلی  می‌توان این موضوع را به این صورت بیان کرد که صابون‌ها از اسید های چرب تشکیل شده اند و مواد فعال کننده‌ی خوبی هستند. از نیمه های قرن بیستم، به کاربردن این اسید‌ها در صنایع شوینده از صابون‌ها بیشتر شده بود.

کاربرد سولفونیک اسید در رنگ ها:

مقدار زیادی از رنگ‌های آنتروکینون از ترکیبات سولفوناسیون تشکیل میشود. جالب است که بدانید با توجه به بررسی‌ها و آزمایشات انجام شده، اسید سولفونیک تمایل به پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها زیاد دارد. 

به این دلیل است که بیشتر رنگ‌ها قابل شست و شو میباشند.در نتیجه این دلیل باعث می شود که برای ساخت رنگ‌های غذایی از آن استفاده بشود. سولفونیک اسید ها در صنعت ها بسیاری کاربرد دارد از جمله: صنعت خیس و شفاف سازی و همچنین نساجی کاربرد دارد.  عامل دفع گاز در صنعت الکتروپلاته اسید سولفونیک بوده همینطور این ماده در صنعت چرم کاربرد دارد.

اسپیناس شیمی

مرجع فروش مواد اولیه شیمیایی

شما می توانید لیست مواد شیمیایی موجود را از وبسایت استعلام بگیرید. 

برای ثبت سفارش و یا مشاوره میتوانید با کارشناس مربوطه 09129495344 تماس بگیرید و یا در واتساپ پیام دهید.


دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...