ساختار فلورین:ساختار فلورین یکی از ساختارهای دوتایی مواد است که در آن آنیونها به شکل مکعبی ساده و کاتیونها در نصف حفرات هشت وجهی قرار میگیرند. این شبکه را میتوان از دیدگاهی دیگر به این صورت توصیف کرد که در آن کاتیونها دارای آرایش مکعبی با وجوه مرکز پر بوده و آنیونها در حفرات چهار وجهی قرار میگیرد.
خواص کانی فلورین
سیستم تبلور: ایزومتریک
شکل بلورها: هگزائدر، اوکتائدر، مرکب، رمبوئدر و دودکائدر
اشکال ظاهری: بلورهای فلوریت به صورت دانههای ریز و درشت و فشرده و ژله ای، رشته ای، شعاعی، پوششی، مطبق و آگرگات دانهای دیده میشود.
خواص فیزیکی
رخ کامل- سختی ۴ در مقیاس موس- وزن مخصوص ۲/۳ – ۳ گرم بر سانتی متر مکعب – شفاف تا نیمه شفاف- جلا شیشهای- رنگ این کانی تغییرات زیادی دارد – رنگ خاکه سفید- ضریب انکسار ۴۳۴/۱- نقطه ذوب ۱۴۰۲ و نقطه جوش ۲۵۱۳ درجه سانتی گراد.
خواص شیمیایی
محلول در HF و H۲SO۴
ترکیب شیمیایی: Ca:51.33%، F:48.67% همراه با ادخالهای Cl به صورت نادر
مشخصات محصول: لومینسانس بنفش تیره، فلورسانس آبی تا بنفش و گاهی ترمولومینه سانس قهوهای
ملاک های که می2توانیم انها را از هم تشخیص دهیم: معمولا توسط بلورهای مکعبی و رخ هشت وجهی، جلای شیشهای و رنگهای زیبا و خط برداشتن با چاقو شناخته میشود.
پاراژنز: گالن، اسفالریت، کلسی، دولومیت، باریت، آپاتیت، کاسیتریت، کوارتز و تورمالین
کانی سازی فلورین
- فلورین
- جیوه، آنتیموان، فلورین
- کمپلکس فلزی، فلورین
- فلزکمیاب، فلورین
- برلیم، فلورین
- فلز نادر خاکی، فلورین
تیپ اول، دوم و چهارم در مناطق فعال ماگمایی تکتونیکی و ژئوسنکلینال، تیپ پنجم و ششم در نواحی فعال ماگمایی تکتونیکی و تیپ سوم در هر سه گسترش پوسته ای دارد.
فلورین در طیف وسیعی از محیطهای زمین شناسی دیده میشود که این نشانه تشکیل این کانی در شرایط فیزیکی و شیمیایی گوناگونی است. از یکطرف به عنوان کانی فرعی در گرانیتها و سنگهای آذرین وجود دارد و از طرف دیگر به صورت بلور در ژئودها و به صورت خوشهای در غارهای آهکی دیده میشود. این کانی معمولا با نهشتههای مهم سرب، روی و باریت همراه است و از این جهت اهمیت خاصی دارد. چرا که پی جویی و اکتشاف آن میتواند به کشف نهشتههای مذکور نیز منجر شود و این خود موجب با ارزشتر شدن نهشتههای فلورین میشود. گاهی نیزوجود فلورین، خود موجب ارزشمندتر شدن نهشتههای دیگر کانیها میشود. از این رو باید بررسیهای فنی- اقتصادی نهشتههای سرب، روی، باریت و فلورین به کانیهای همراه توجه خاصی داشت. زیرا این کانیها ممکن است در اقتصادی شدن یک کانسار تاثیر بسیاری داشته باشند.
محصول فرعی قابل استخراج در نهشته های فلزی
فلورین به عنوان کانی فرعی عمده در رگههای سرب و روی در نقاط مختلف جهان یافت میشود. در برخی از این نهشتهها عیار متوسط فلورین به ۱۰ تا ۲۰ درصد می رسد که از نظر اقتصادی قابل استخراج است..
فلورین همچنین در محیطهای پگماتیتی، پرشدگی در فضاهای باز، پرشدگی در تنورههای برشی و رسوبات دریاچهای دیده شده است.
شرایط تشکیل و ژنز فلورین
فلورین در محدوده وسیعی از شرایط زمین شناسی تشکیل و مشاهده میشود. همچنین به صورت رگههای کوارتز فلورین دار در سنگهای آذرین، رسوبی و دگرگونی، جانشینی در اسکارنها، در مرکز بخش حاشیهای کربناتیتها ، در باطلههای کانسنگهای فلزات پایه و سنگ معدن باریت، جانشینی در سنگهای آهکی، رگههای پگماتیتی و تنورههای برشی دیده میشود.
بدین ترتیب به صورت فرعی کانیهای اصلی خانواده گرانیت و سنگهای نزدیک این خانواده را همراهی میکند و به صورت کامل در گرهکها و آهکهای داخل غارها یافت می شود.
اسپیناس شیمی
مرجع فروش مواد اولیه شیمیایی
شما می توانید لیست مواد شیمیایی موجود را از وبسایت استعلام بگیرید.
برای ثبت سفارش و یا مشاوره میتوانید با کارشناس مربوطه 09129495344 تماس بگیرید و یا در واتساپ پیام دهید.
دیدگاه خود را بنویسید