مونو پتاسیم فسفات

Monopotassium phosphate

از {{model.count}}
محصول مورد نظر موجود نمی‌باشد.

مونو پتاسیم فسفات یک نمک قابل حل به پتاسیم و یون دی هیدروژن فسفات میباشد که در کود های مورد استفاده در صنعت کشاورزی

فرمول شیمیایی ترکیب KH2(PO4) که جرم مولی آن 136.086 گرم بر مول میباشد. شکل ساختار این ترکیب به صورت بلوری و پودری است که بو نداشته و دارای آب نمیباشد. چگالی آن 2.338گرم بر سانتی مترمکعب امیباشد. دمای ذوب آن 256.6 درجه ی سانتی گراد و دمای جوش آن 400 درجه ی سانتی گراد است. قدرت اسیدی این ماده 7.2 وقدرت بازی آن 11.9 میباشد؛ و خاصیت اسیدی این ترکیب به جذب نیتروژن، فسفر و سایر عناصر ریز معدنی خاک یا محلول کمک می کند.  

این ماده در ترکیب با کود های دیگر می تواند پاسخگوی نیازهای تغدیه ای و غذایی محصول در طول دوره رشد باشد، همچنین به دلیل خلوص بالا و حلالیت بالای آن در آب، باعث شده به عنوان یک کود ایده آل مورد توجه قرار گیرد. درافزودنی های خوراکی و قارچ کش ها کاربرد دارد. علاوه بر این ترکیب فوق برای آماده سازی و تولید کود های مایع مناسب است.

  • فسفر به سنتز پروتئین ها کمک می کند که باعث رشد سلول و تقسیم شدن سلول سالم می شود. این عنصر باعث تشکیل شدن بافت های جدید در گیاه می شود. همچنین با تزریق این ماده به خاک رشد ریشه ی گیاه بهتر می شود و در برابر تغییرات آب و هوایی محکم تر میشود.
  • البته در بعضی گیاهان مانند ذرت علائم تغییر رنگ غیر طبیعی در آن ها در اثر کمبود فسفر دیده می شود. این علائم شامل پدیدار شدن رنگ سبز و یا آبی تیره در برگ ها و تغییر رنگ ساقه ها به ارغوانی می باشد. همچنین لبه ی برگ ها می تواند به ارغوانی متمایل شود.
  • کمبود فسفر در گیاهان در صورت نبودن درمان می تواند منجر به فاجعه شود و گیاهان را از بین ببرد. در نتیجه پیشگیری از نبود این عنصر با تزریق به موقع کود به خاک امری ضروری است. تشخیص کمبود این عنصر در گیاه نسبت به تشخیص عناصر مهم دیگر مانند:پتاسیم و نیتروژن سخت تر است زیرا گیاه در طی رشد علائم قابل مشاهده ای از خود به نمایش نمی گذارد.
  • تاثیرات مثبت بر طرف کردن کمبود p در گیاه را می توان با کود های MKP مشاهده نمود.

گیاهان پتاسیم  را به صورت عمده جذب می کنند در نتیجه تزریق کود حاوی این عنصر لازم است تا سطح پتاسیم موجود در خاک را ثابت نگه دارد و مواد مغذی در دسترس گیاه قرار بگیرد. لازمه ی وجود این عنصر برای گیاه بنا بر دلیل های مختلفی می باشد. یکی از این دلیل ها این است که پتاسیم می تواند سبب فعال سازی آنزیم های زیادی شود.همینطور این عنصر می تواند جذب مواد مغذی دیگر را نیز افزایش دهد.

در زیر چند نمونه از کاربرد های پتاسیم فسفات اشاره میکنیم:

 1) استفاده از آن به عنوان مکمل های غذایی

 2) ماده ی اصلی نوشابه های انرژی زا

 3) در صنایع نساجی

4) ساخت پوشش های دندان برای حفظ مینای آن

 5) در ساختن خمیر دندان و دهان شویه

 6) استفاده از آن در شیر خشک و در غذای دام ها به عنوان امولسیافر

7) استفاده  از این ترکیب به عنوان عاملی بازی برایتنظیم  pH در بعضی از محصولات مشخص و کاهش خروج آمونیاک از کود است

 8) در صنایع آرایشی و بهداشتی  و صنایع غذایی مانند: سوسیس ها، گوشت ها فراوری شده، آبنبات ها، نوشیدنی ها و در مکمل های غذایی به عنوان عاملی برای کنترل pH مورد استفاده هستند.

اسپیناس شیمی

مرجع فروش مواد اولیه شیمیایی

شما می‌توانید لیست مواد شیمیایی موجود را از وبسایت استعلام بگیرید.

برای ثبت سفارش و یا مشاوره میتوانید با کارشناس مربوطه 09129495344 تماس بگیرید و یا در واتساپ پیام دهید.

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...