مواد شیمیایی موادی هستند که ترکیب آن‌ها ثابت می‌باشد و خصوصیات و ویژگی‌های خود را دارند. در بسیاری از فعالیت‌ها و ساخت بسیاری از مواد از مواد شیمیایی به عنوان مواد اولیه استفاده می‌شود و از خصوصیات آن‌ها بهره‌گیری می‌کنند. یکی از این مواد شیمیایی پروپیلن گلایکول نام دارد در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم.

پروپیلن گلایکول

مواد شیمیایی موادی هستند که ترکیب آن‌ها ثابت می‌باشد و خصوصیات و ویژگی‌های خود را دارند. این مواد به علت برخی ویژگی‌های بارزشان عموماً مورد استفاده قرار می‌گیرند. در بسیاری از فعالیت‌ها و ساخت بسیاری از مواد از مواد شیمیایی به عنوان مواد اولیه استفاده می‌شود و از خصوصیات آن‌ها بهره‌گیری می‌کنند. یکی از این مواد شیمیایی پروپیلن گلایکول نام دارد در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم. 

جالب توجه است که پروپیلن گلیکول در دو گرید به صورت زیر تولید می شود:

  • پروپیلن گلیکول در گرید صنعتی: این نوع بیشتر برای مصرف های صنعتی استفاده می شود و دارای خلوص بسیار زیادی تا حدودا 99.95 درصد میباشد.
  • پروپیلن گلیکول در گرید تجاری: جالب است بدانید این نوع نسبت به  پروپیلن گلیکول در یک گرید صنعتی که دارای درجه خلوص کمتری بودهه و برای تولید کردن محصولات مطمئن تر و امن، برای مصارف غذایی، دارویی، صنعت آرایشی و بهداشتی استفاده می شود.

پروپیلن گلایکول چیست؟

پروپیلن گلیکول یک ماده مایع است که آب را جذب می‌کند و در دمای اتاق مایع شفاف و بی‌رنگ است. همچنین ممکن است در هوا به صورت بخار نیز وجود داشته باشد و عملاً بدون بو و مزه است. خرید مونو پروپیلن گلیکول مانند استون به عنوان یک حلال آلی و روان‌کننده در داروها و بسیاری از کاربردهای صنعتی دیگر استفاده می‌شود.

 پروپیلن گلیکول یک ترکیب اسیدی بسیار ضعیف است و در اکثر بافت‌های انسان یافت می‌شود. همچنین در بیشتر مایعات بیولوژیکی مانند بزاق، ادرار، خون و مدفوع مشاهده شده است.

موارد مصرف پروپیلن گلایکول:

  • کاربرد به عنوان حلال در صنعت داروسازی.
  • از مونو پروپیلن گلایکول به عنوان حلال و مرطوب کننده در تولید محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود.
  • پروپیلن گلایکول به عنوان ماده‌ای امولسیون‌کننده و چربی دوست که خاصیت افزایش تثبیت کف و هوادهی در خامه‌ها و مخلوط‌های کیک را دارد در محصولات خوراکی، با توجه به خاصیتش برای امولسیفایری یا همان تثبیت مایع‌های ‏نامحلول استفاده می‌شود که میزان ماندگاری مواد غذایی را افزایش می‌‏دهد.
  •  به عنوان یک مایع خنک‌کننده (ضدیخ) در موتور یا مایع ضدیخ بروی هواپیما کاربرد دارد.
  • یکی از کاربرد های آن به عنوان روغن هیدرولیک در سیستم‌های هیدرولیک می باشد.
  • در مواد دودزا در ماشین‌های دودزا بکار میرود.
  • یکی از استفاده های مهم به جهت پاک‌کننده، تغریزکننده، ضدعفونی‌کننده در صنایع آرایشی و بهداشتی میباشد.
  •  به عنوان مونومر در تهیه کردن رزین‌های پلی استری استفاده می شود.

عوارض جانبی پروپیلن گلایکول بر روی پوست و موارد احتیاطی

پروپیلن گلیکول از نفت به دست می‌آید که اگر سرطان‌زا باشد (باعث سرطان شود) باعث نگرانی می‌شود. اما بخاطر بسپارید که روغن نفتی با درجه لوازم آرایشی و نفتی که از نظر تجاری استفاده می‌شود با یکدیگر متفاوت هستند. بنابراین، سطح سمیت در پروپیلن گلیکول بسیار ناچیز است و برای مراقبت از پوست بی‌خطر است.

افرادی که اگزما دارند نباید از مواد آرایشی مبتنی بر پروپیلن استفاده کنند زیرا باعث بدتر شدن وضعیت پوست می‌شود. قبل از استفاده منظم از آن، مقدار کمی از محصول را روی بازوهای خود امتحان کنید. اگر این ماده برای شما مناسب نیست یا آلرژی ایجاد می کند، استفاده از آن را قطع کنید.

اسپیناس شیمی

مرجع فروش مواد اولیه شیمیایی

شما می‌توانید لیست مواد شیمیایی موجود را از وبسایت استعلام بگیرید.

برای ثبت سفارش و یا مشاوره میتوانید با کارشناس مربوطه 09129495344 تماس بگیرید و یا در واتساپ پیام دهید.


دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...