خرید تلفنی 09129495344
زینک اکساید چیست؟

زینک اکساید چیست؟

زینک اکساید چیست؟ همانطور که از نام این محصول پیداست از زینک تولید می ‌شود، یکی از انواع عناصر فلزی زینک می ‌باشد که به طور طبیعی می ‌توان آن را در طبیعت پیدا کرد که در اکثر محصولات تولیدی صنایع خانگی، الکترونیکی و شیمیایی به کار می‌ رود زینک نیز مثل عناصر فلزی دیگر مقادیر قابل توجهی بار الکتریکی دارد که مزایای ویژه‌ای برای فرایند های بدن انسان دارد. از مهم ترین مزایای زینک برای قسمت‌ های گوناگون بدن می توان به مغز، پوست، سیستم ایمنی و دستگاه گوارش اشاره کرد. زینک یا روی جهت فرایند های سوخت و ساز، تولید آنزیم و تولید پروتئین در سلول‌ های پوستی به کار می‌ رود.

در ادامه پاسخ به سوال زینک اکساید چیست می‌توان اشاره کرد :با اینکه زینک به طور طبیعی در طبیعت وجود دارد، اما نمی توان زینک اکساید را به طور طبیعی یافت. برای تولید زینک اکساید باید واکنش های شیمیایی انجام داد و زینک را با مولکول‌ های اکسیژن تحت حرارت ترکیب کرد.

 خرید پودر زینک اکساید 

زینک و مولکول ‌های اکسیژن بعد از ترکیب به حالت پودری تبدیل شده که دانه ‌های کریستالی، ریز و سفید دارد. زینک اکساید به عنوان یک لایه محافظ بر روی خارجی‌ ترین لایه پوست قرار می‌گیرد امروزه در پی پیشرفت علم و فناوری در ابعاد ذرات تغیراتی ایجاد شده که منجر به تولید پماد و کرم‌های حاوی این ماده به صورت گسترده شده است. این ماده فرمول بسیار پیشرفته ‌ای داشته که بدون به جا گذاشتن یک لایه سفید و ضخیم از پوست به خوبی محافظت می کند.

زینک اکساید

انواع زینک اکساید

با توجه به اینکه زینک اکساید دارای مزایای بسیاری است، انواع پماد و کرم آن تولید و به بازار ارائه می‌ شود که دارای خواص منحصر به فردی هستند در ادامه به دو نمونه پرکاربرد آن اشاره شده است؛

پماد زینک اکساید

جهت درمان تحریکات پوستی خفیف مثل التهاب پوست، سوختگی و خراش پماد زینک اکساید به کار می‌ رود. به طور معمول این دارو ۲ تا ۴ بار در روز کارایی دارد. همچنین لازم به ذکر است که برای کاهش تحریکات پوستی و التهابات ناشی از لیزر موهای زائد پماد زینک اکساید توصیه می گردد.

زینک اکساید جز مواد معدنی محسوب می‌ شود که برای تحریکات پوستی مانند خراش، بریدگی و سوختگی‌ های جزئی به کار می ‌رود. پماد زینک اکساید در درمان راش و بثورات پوشک نیز کاربرد دارد. به طور کلی باید گفته شود که پماد زینک اکساید محافظت کننده پوست در برابر محرکات و رطوبت پوست می‌ باشد.

کرم زینک اکساید

یکی دیگر از محصولات حاوی زینک اکساید کرم آن است، که برای مصارف گوناگون استفاده می ‌شود. به طور معمول کرم زینک اکساید برای درمان جای جوش، درمان تیرگی زیر بغل و خارش پوستی کاربرد دارد. کرم زینک اکساید در انواع و درصد های گوناگون در بازار وجود دارد که افراد با توجه به نیاز خود می‌ توانند آن را خریداری کنند.

فواید زینک اکساید

از مهم ترین فواید زینک اکساید می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان اختلالات رنگدانه ‌ای
  • درمان زگیل
  • کمک به کاهش التهابات ناشی از بثورات پوستی، آلرژی و تحریکات پوستی
  • بهبود ساخت کلاژن و تشکیل بافت همبند جدید
  • کمک به بهبود و رفع سوختگی، بافت سوخته و آسیب دیده
  • حفظ رطوبت در پوست‌های خشک
  • بهبود و ترمیم زخم و پیشگیری از عفونت ‌های باکتریایی
  • کمک به درمان ضایعات آکنه
  • کاهش آسیب‌ های التهابی پوست
  • محافظ پوست در مقابل پرتو فرابنفش
  • پیشگیری از آفتاب سوختگی و حفاظت از پوست در مقابل پرتو های آسیب رسان آفتاب
  • کاهش شوره سر

زینک اکساید در آب محلول نیست، بنابراین برای دریافت اثربخشی بهتر باید آن را با یک ماده حامل مخلوط کرد. به طور معمول می ‌توان از ماده‌ های حامل مانند بالم‌ ها، مواد آرایشی، مرطوب کننده ها، ضد آفتاب ‌های فیزیکی و پماد ها استفاده کرد.

موارد مصرف کرم زینک اکساید

همانطور که در مطالب بالا خواندید زینک اکساید دارای فواید بسیاری برای پوست می‌ باشد. این محصول در دو نوع کرم و پماد تولید و به بازار عرضه می ‌شود که هر یک، موارد مصرف گوناگونی دارد، در ادامه مطالب به موارد مصرف کرم زینک اکساید اشاره شده است:

کرم زینک اکساید برای لک صورت

یکی از انواع کرم‌ های موضعی کرم زینک اکساید می باشد، که جهت کاهش لک صورت و درمان بیماری‌ های پوستی کاربرد دارد. ماده اصلی تشکیل دهنده کرم زینک اکساید، اکسید روی است که از ترکیب اتم‌ های اکسیژن و روی به وجود می‌ آید. اکسید روی خواص منحصر به فرد ضد میکروبی و ضد التهابی دارد، که سبب درمان عفونت باکتریایی و کم شدن التهابات می ‌شود.

از مهم ترین اثرات کرم زینک اکساید می ‌توان به خاصیت خشک کنندگی آن اشاره کرد، که در پی خشک کردن پوست موجب کاهش چربی، کاهش قرمزی و التهاب، تولید سبوم و باز کردن منافذ پوست می ‌شود؛ که جهت درمان لک ‌های صورت کارایی زیادی دارد. در مورد مصرف کرم زینک اکساید برای درمان لکه ‌های پوستی توصیه می‌ گردد روزی دو مرتبه از آن را به صورت یک لایه نازک روی لک‌ ها مالیده و از مصرف هر محصول دیگری در آن ناحیه از پوست خودداری شود.

کرم زینک اکساید برای جای جوش

همانطور که می‌ دانید غدد چربی پوست، چربی تولید می‌ کنند که از به وجود امدن چین و چروک و پیری زود هنگام پوست جلوگیری می‌ کنند؛ اما در صورت انباشته شدن چربی در فولیکول مو جوش ایجاد می ‌شود. همچنین اگر میزان میکروب، چربی و باکتری روی پوست زیاد شود، منافذ پوست بسته شده و آکنه روی پوست به وجود می ‌آید.

بعد از، از بین رفتن جوش اگر افراد پوست حساس داشته باشند، جای جوش مانند لک یا حفره عمیق به جا می‌ ماند که دلایلی مانند: دستکاری بیش از اندازه جوش، حساسیت پوست، توجه نکردن به مراقبت پوستی، سبک زندگی و نوع پوست دارد. کرم زینک اکساید دارای خواص منحصر به فرد ضد باکتریایی بوده که کمک شایانی به تمیز شدن منافذ پوست می ‌کند.

این کرم سبب از بین رفتن جای جوش، اسکار و حتی لک‌ های پوستی، تیرگی و آسیب‌ های پوستی نیز می ‌شود. بنابراین کرم زینک اکساید تاثیر گذار ترین روش جهت درمان جای جوش و آکنه است، که افراد به راحتی می ‌توانند آن را تهیه کنند.

استفاده از کرم زینک اکساید برای درمان جای جوش

موارد مصرف پماد زینک اکساید

زینک اکساید یکی از محصولات پرکار برد پوستی است که جهت درمان طیف وسیع از بیماری ‌های پوستی کاربرد دارد. کرم و پماد زینک اکساید دو محصول پرکار برد حاوی زینک هستند، که به مقادیر بالا توسط مصرف کنندگان استفاده می‌ شوند. در ادامه مطالب مهم‌ ترین موارد مصرف پماد زینک اکساید برای پوست ذکر شده اند:

پماد زینک اکساید برای جای جوش

درمان جوش و جای جوش به طور معمول زینک اکساید با ترکیبات دیگر ضد التهاب مثل سولفات روی، آنتی اکسیدان و زینک گلوکونات مخلوط می ‌گردد. هنگامی که این عناصر در کنار یکدیگر قرار می‌ گیرند کمک شایانی به درمان درد جوش‌ های هورمونی، کاهش طول مدت درمان، کاهش شدت آن ها و درمان جای جوش خواهد داشت. طی مطالعات انجام شده به اثبات رسیده است؛ که پماد زینک اکساید از روش‌ های گوناگونی به درمان و پیشگیری از بروز آکنه و درمان جای آن کمک می‌ کند مانند:

  • اثر خشک کنندگی چربی اضافی پوست که موجب بهبود ظاهر آسیب دیده پوست و کاهش منافذ بزرگ پوست می ‌شود.
  • کم کردن ویژگی‌ های میکروبی یا باکتریایی که با ایجاد جوش در ارتباط هستند.
  • تنظیم تولید چربی به وسیله پوست
  • کم شدن احتمال بروز مجدد جوش در صورتی که پوست صورت در مقابل آنتی بیوتیک ‌های موضعی مقاوم شده باشد.
  • کاهش التهابات ناشی از فعالیت باکتری‌ های جوش زا و انسداد منافذ باز پوست

محققان طی مطالعات به این نتیجه رسیده اند که مصرف موضعی پماد زینک اکساید به تنهایی یا با سایر ترکیبات اثرات قابل توجهی دارد. در واقع این اثرات به علت خواص ضد التهابی و ضد باکتری ایجاد کننده جوش است.

پماد سوختگی زینک اکساید

پماد سوختگی زینک اکساید برای جلوگیری از التهاب، رشد بافت جدید، بهبود زخم و ترمیم پوست بسیار موثر است. به طور معمول از این پماد برای بهبود طبیعی مواردی که در ادامه به آنها اشاره شده است، استفاده می‌ شود:

  • سوختگی
  • ادرار سوختگی نوزادان
  • خراش یا ساییدگی
  • زخم‌ های پوستی
  • تبخال دهانی

پماد سوختگی زینک اکساید حاوی مواد موثر برای درمان سوختگی و ادرار سوختگی نوزادان است. در واقع پماد سوختگی زینک اکساید مانند یک لایه حفاظ روی پوست نوزاد از پوست ظریف و حساس آن ها در مقابل باکتری ‌ها و مواد محرک عمل می‌ کند. اگر نوزادان دچار بثورات پوشک شده اند، جهت کاهش التهابات آن ها استفاده از زینک به طور مکرر و میزان زیاد توصیه می ‌شود.

همچنین برای کاهش التهابات ناشی از سوختگی و درمان قرمزی پوست، پماد سوختگی زینک اکساید بسیار تاثیرگذار است. افرادی که پوست آن ها به دلایل گوناگون دچار سوختگی شده، می ‌توانند پماد سوختگی زینک اکساید را خریداری کرده و ناحیه آسیب دیده را درمان کنند. این پماد با خاصیت ترمیم کنندگی، ضد التهاب و ضد باکتریایی بافت‌ های آسیب دیده محل سوختگی را ترمیم کرده و طول مدت درمان را کاهش نمی دهد.

استفاده از پماد سوختگی زینک اکساید برای درمان سوختگی

پماد زینک اکساید برای رفع تیرگی صورت

بهترین گزینه برای کاهش و از بین بردن لک‌ های تیره صورت پماد زینک اکساید می ‌باشد که خاصیت روشن کنندگی پوست و کاستن لکه‌ های تیره را دارد. پماد زینک اکساید حاوی ماده شیمیایی بوده که همانند یک محافظ پوستی در برابر اشعه‌ های مضر عمل می‌ کند.

 این پماد مانع از نفوذ اشعه‌ های مضر آفتاب شده و از تیرگی ناحیه جلوگیری می ‌کند. لازم به ذکر است که پماد مذکور با خواص ضد میکروبی برای زیر بغل نیز مناسب است. ملانین باعث تیره شدن پوست می‌ شود،  پس اکسید روی موجود در این پماد باعث کاهش تولید ملانین می گردد.

بنابراین پماد زینک اکساید همانند یک انتی اکسیدان طبیعی عمل کرده و التهابات ناشی از لکه‌ های تیره پوست را کاهش می‌ دهد. پس می‌ توان به جای ضد آفتاب از پماد زینک اکساید برای تیرگی صورت استفاده کرد، زیرا این ماده همانند ضد آفتاب عمل می‌ کند.

پماد زینک اکساید برای رفع تیرگی

اکثر افراد بر این باور هستند که پماد زینک اکساید سبب رفع تیرگی‌ های بدن می ‌شود، در حالی که باید بدانند این فکر کاملاً اشتباه است. در واقع باید گفته شود که پماد زینک اکساید به عنوان یک لایه محافظ پوست عمل کرده و موجب خنثی شدن عوامل تیرگی پوست می ‌شود.

این پماد به علت دارا بودن خاصیت لایه برداری ملایم می تواند، رنگ لکه‌ های تیره را کاهش دهد. اما بهترین محافظ برای پوست در مقابل تیرگی است. در واقع افراد قبل از خروج از منزل می‌ توانند از این پماد برای جلوگیری از آفتاب سوختگی و ایجاد تیرگی استفاده کنند.

پماد زینک اکساید و بهبود بافت آسیب دیده

این پماد علاوه بر جلوگیری از ایجاد لکه ‌های تیره، چین و چروک و آسیب ناشی از پرتو آفتاب، کمک زیادی به رشد و بهبود بافت ‌های آسیب دیده و تولید کلاژن می‌ کند. همانطور که می ‌دانید یکی از عوامل تاثیر گذار در حفظ شادابی و جوانی پوست کلاژن است. بدن انسان جهت تولید کلاژن و ترمیم بافت ‌های آسیب دیده نیازمند زینک و مواد معدنی کمیاب است.

طی تحقیقات انجام شده به اثبات رسیده است، که پماد زینک اکساید جهت درمان زخم پوستی، پوست آسیب دیده، پوست خشک، کاهش التهابات و قرمزی تاثیر زیادی دارد. همچنین هنگامی که زینک با فرآورده‌ های ضد پیری استفاده شود تاثیرات قابل توجهی برای پوست به همراه دارد.

پماد زینک اکساید در پیشگیری از عفونت‌ های باکتریایی

پماد زینک خاصیت یک لایه محافظ ملایم دارد، که مانع از ایجاد عفونت ‌های باکتریایی می شود. بنابراین می‌ توان از آن به عنوان یک ماده خشک کننده طبیعی یاد کرد. از مهم ترین کاربرد های سنتی این محصول می ‌توان به درمان زخم‌ های دهانی و درمان زخم ناشی از جراحی اشاره کرد. طی مطالعات انجام شده در سال ۲۰۰۳ نشان داده شد، که زینک اکساید به واسطه جلوگیری از ورود باکتری و مهار چسبندگی، عفونت ‌های باکتریایی را به طور چشمگیری کاهش می ‌دهد.

پماد زینک اکساید برای جلوگیری از التهاب بعد از لیزر موهای زائد

یکی از موثرترین روش ‌ها برای رفع موهای زائد لیزر است، که با سوزاندن ریشه مو مانع از رشد آن ها می ‌شود، به همین علت امکان التهاب پس از لیزر وجود دارد. به طور معمول جهت کاهش التهابات ناشی از لیزر پماد زینک اکساید توصیه می‌ شود، چون دارای خواص ضد التهابی قوی است، که تورم و قرمزی ایجاد شده پس از لیزر را به سرعت التیام می دهد.

پماد زینک اکساید برای ترمیم پوست های آسیب دیده

یکی دیگر از موارد مصرف پماد زینک اکساید برای صورت، رفع خشکی، خارش و قرمزی است. در واقع در پی تحریکات پوستی مثل حساسیت فصلی یا اگزما پماد زینک اکساید اثربخشی قابل توجهی دارد. افراد باید یک لایه نازک از پماد زینک اکساید را روی محل مد نظر بمالند، تا التهابات ناحیه برطرف شود. البته این نکته را نیز باید بدانید، که امکان دارد پس از استفاده از این پماد، ناحیه مد نظر پوسته پوسته یا خشک شود که با کمک یک آبرسان مناسب این مشکل نیز برطرف می ‌شود.

نتیجه گیری

یکی از مواد طبیعی که در طبیعت یافت می‌ شود زینک است که محصولات زیادی از این ماده تولید می ‌شود.  یکی از پر کاربرد ترین آن ها زینک اکساید است. لازم به ذکر است که زینک اکساید به صورت طبیعی وجود ندارد و باید با سایر مواد ترکیب شود.

 از محصولات حاوی زینک اکساید می ‌توان به کرم و پماد آن اشاره کرد، که دارای خواص بی ‌نظیری برای پوست هستند. شما با مطالعه مطالب بالا با فواید و موارد مصرف زینک اکساید برای پوست آشنا شدید؛ در صورت نیاز می‌توانید برای درمان طیف وسیعی از بیماری‌ های پوستی از کرم و پماد زینک اکساید استفاده کنید.

0/5 (0 نظر)
روغن بادام زمینی peanut oil از جمله روغن هایی است که از دانه های گیاهی تهیه میگردد. این روغن را با نام روغن آراچی نیز می شناسند و دارای مزایای بسیا...
روغن حنظل از گیاه حنظل یا همان هندوانه ابوجهل استخراج می گردد و به عنوان یکی از موثر ترین درمان ها در زمینه طب سنتی شناخته می شود. هندوانه ابوجهل ب...
کندر گیاهی است که از نظر پزشکی خواص بسیار زیادی را دارا می باشد و بر همین اساس روغن کندر نیز دارای خواص بیشماری در زمینه پزشکی است و در درمان بسیار...
روغن زیره سیاه گرفته شده از گیاهی به همین نام است. زیره گیاهی است که از سالیان دراز در بسیاری از انواع غذا ها به عنوان چاشنی مورد استفاده قرار گرفت...
روغن بنفشه پایه زیتون به روغنی گفته می شود که از ترکیب گل این دو گیاه به دست آمده است. روغن بنفشه پایه زیتون ترکیبی شگفت انگیز است که به عنوان محصو...
روغن اسپند به روغنی گفته می شود که از دانه های اسپند استخراج می گردد. این روغن با دارا بودن بسیاری از ترکیبات شفابخش مانند ترکیبات آلکالوئیدی، ساپو...
روغن بنفشه بادام یکی از محصولات با ارزش و طبیعی است که دارای خواص بسیار زیادی در سلامتی و طب سنتی می باشد. این روغن با ترکیب دو عنصر بسیار مهم و کا...