تری پلی فسفات ترکیبی جامد و پلیمری است که آن را  STTP (Sodium TriPolyPhosphate) نیز می گویند.

این ماده در دسته ترکیبات معدنی گذاشته می شود و کاربرد وسیعی در بسیاری از محصولات خانگی و صنعتی دارد اما می تواند به محیط زیست نیز آسیب بزند.

اولین بار این ترکیب با استفاده از واکنش الکتروگرمایی اسید فسفریک تولید شده است که در آن از حرارت بالایی برای تولیدکردن بخار فسفر استفاده می شود. با خنثی سازی این اسید با ترکیبات دارای سدیم همچون سدیم هیدروکسید یا سدیم کربنات با نسبت 1:2، در حالتیکه محلول نهایی دارای مخلوطی از مونوسدیم و دی سدیم فسفات با همین نسبت می باشد. در ادامه مخلوط را خشک کنید و در دمای بالای 300 درجه سانتیگراد کلسینه کنید تا کریستال به وجود آید و در نهایت باعث تولید کردن سدیم تری پلی فسفات با خلوص بالا می شود.

مشخصات فیزیکی و شیمیایی

فرمول شیمیایی
Na5P3O10
شکل ظاهری
پودر سفید رنگ
وزن مولکولی
367.86 گرم بر مول
نقطه ذوب
622 درجه سانتی گراد
حلالیت در آب
140 گرم در کیلوگرم در 20 درجه سانتی گراد145 گرم در کیلوگرم در 25 درجه سانتی گراد
160 گرم در کیلوگرم و در 40 درجه سانتی گراد میباشد.
325 گرم در کیلوگرم و در 100 درجه سانتی گراد میباشد
دانسیته
2.52 گرم بر سانتی متر مکعب
pH
9 تا 10 و در دمای 25 درجه سانتی گراد ومحلول 1 % میباشد.
نقطه فلش
غیر آتش گیر
لوزی خطر
لوزی خطر تری سدیم فسفات

کاربردهای سدیم تری پلی فسفات

- بعنوان یک عامل پاک کننده قدرتمند

STPP در انواع محصولات پاک کننده کاربرد دارد و توانایی مواد شوینده متفاوت را برای نفوذ عمیق تر به الیاف لباس (و همچنین بقیه سطوح و مواد تمیز شونده) بهتر میکند و به تولید کردن کف و حباب کمک می کند. 

- برای افزودنی غذایی

STPP همچنین حالت تازه ای به گوشت و غذاهای دریایی می دهد و در همین حالت سرعت فاسد شدن  را در این مواد غذایی کم میکند. این ماده شیمیایی به حفظ و نگهداری رنگ طبیعی گوشت و ماهی کمک کرده و باعث بهتر شدن بافت آنها می شود.

- بعنوان عامل برنزه سازی برای چرم

این ترکیب به عنوان یک ماده برنزه کننده چرم کاربرد دارد جالب توجه اینجاست که از این ماده شیمیایی به عنوان یک عامل مقاوم در برابر آلودگی های روغنی در تولید کردن کاغذ هم کاربرد دارد. درنتیجه، این ماده می تواند به تولید کنندگان کمک کند تا روی یک کالا یک رنگ مناسب قرار دهند و هم رنگ های ناخواسته را پاک می کنند.

  • قابل توجه است که تری پلی فسفات و بی سولفیت سدیم در دوزهای پایین به وسیله ی سازمان غذا و دارو بی  خطر و ایمن بوده است. در همین حال تقریبا 1 درصد از جمعیت عمومی در ایالات  متحده داری حساسیت به سولفیت میباشند.
  • همچنین حل شدن STPP در اب میتواند باعث هیدرولیز شدن و تولید کردن موادی از جمله پیرو فسفات و اورتو فسفات هست همینطور این ماده میتواند پس از تجزیه شدن وارد چرخه  جانوری بشود و به وسیله ی میکرو ارگانیسم ها و جلبک ها جذب می شوند .در نتیجه STPP  به روش مستقیم عامل تخریب کننده ی محیط زیست حساب نمیشود و محصولات ناشی از  هیدرولیز آن همچون اورتو فسفات ها هستند و باعث صدمه به محیط زیست میباشند و  همین امر باعث می شود به تصویب رسیدن قانون های خاصی برای کاربرد از ان در تولید کردن محصولات  شوینده میشود.

اسپیناس شیمی

مرجع فروش مواد اولیه شیمیایی

شما می‌توانید لیست مواد شیمیایی موجود را از وبسایت استعلام بگیرید.

برای ثبت سفارش و یا مشاوره میتوانید با کارشناس مربوطه 09129495344 تماس بگیرید و یا در واتساپ پیام دهید.


دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...