سدیم ساخارین (Saccharin) ترکیبی بوده که به عنوان شکر مصنوعی میباشد. این ترکیب شیمیایی دارای فرمول C7H4NNaO3S میباشد.
سدیم ساخارین با بسیاری از شیرین کننده های مصنوعی ترکیب می شود. خوب است بدانید این ترکیب بیشتر از 45 سال میباشد که با انواع شکل های گوناگون تولید شده است و مورد استفاده بسیاری از بیماران دیابتی و یا رژیمی میباشد. سدیم ساخارین در حالت خالص بودن در حدود 400 برابر حجم شکر شیرینی دارد. این ماده به صورت پودر یا قرص به تمام جهان عرضه میگردد.
جالب توجه است که سدیم ساخارین دارای قابلیت مخلوط شدن با بقیه شیرین کننده های مصنوعی بوده و در فرمولاسیون محصولات فراوری شده، مورد کاربرد بسیاری قرار می گیرد. این جزو مواد اولیه غذایی محسوب می شود. میتوان گفت سدیم ساخارین اولین قند مصنوعی بوده و به وسیله ی یک شیمیدان به نام فالبرگ، در زمانی که او روی یک ماده نگهدارنده غذایی جدید کار می کرد، به صورت کاملا تصادفی کشف شد .
ویژگی سدیم ساخارین
- این ترکیب شیمیایی دارای جرم مولکولی 18/183 گرم برمول است.
- این ماده دارای شکل ظاهری کریستال های سفید بوده است.
- اسیدیته این ترکیب شیمیایی به صورت خنثی میباشد.
- این ترکیب دارای انحلال پذیری در آب میباشد.
قابل توجه است که محلول آبی سدیم ساخارین در مقابل کاغذ لیتموس دارای خاصیت خنثی و قلیایی و یا بازی بوده است، ولی در مقابل فنول فتالئین این ماده خاصیت قلیایی نداشته است. در زمانی که این ترکیب شیمیایی در معرض هوا قرار گیرد باعث از دست دادن رطوبت شده و طعمی کاملا شیرین پیدا میکند.
کاربرد های سدیم ساخارین
- سدیم ساخارین نقش مهمی در حوزه ای همچون تولید دارو در بعضی از قرص های جوشان و جویدنی که همراه با روکش هاپوشیده اند، داشته تا طعم دارو بهتر بشود و بیماران بهره ببرند.
- از جمله کاربردهای مهم این ماده در صنعت آبکاری بوده است. همچنین در تولید کردن انواع چسب ها و آفت کش ها هم استفاده بسیاری می شود. این ترکیب شیمیایی باعث تولید کردن چسب هایی است که به وسیله آن، قطعات صنعتی را هم به یکدیگر می چسبانند.
- سدیم ساخارین برای بهتر کردن طعم خمیردندان و شیرین کردن مزه آن استفاده می شود. همینطور این ترکیب بسیار شیرین کننده بوده، دارای میزان بسیار کمی ساخارین بوده و می تواندخمیردندان را خوش طعم تر کند.
- یکی از کاربردهای مهم سدیم ساخارین برای افراد چاق بوده است. به این صورت که این ماده یک شیرین کننده مصنوعی دارای هیچ گونه کالری بوده و ممکن است، خطر ابتلا به چاقی را در افراد زیاد کند. همانطور که گفتیم سدیم ساخارین دارای هیچ کالری نمیباشد و به وسیله ی روده هم جذب نشده ولی احتمال دارد ساخارین، باعث تحریک لوزالمعده می شود و در نهایت منجر به تولید کردن انسولین بشود.
از جمله نکات ایمنی اینست که در بعضی از افراد ساخارین منجر به واکنش های آلرژیک میشود. این ماده باعث مشکلاتی همچون سردرد، مشکلات تنفسی، اسهال و همینطور باعث مشکلات پوستی میگردد. قابل توجه است که تحقیاقات تا الان نشان داده است که این ماده دارای خطراتی برای انسان نمی باشد. همچنین می توان گفت بر اساس تحقیقات جدید که بر روی شیرین کننده های مصنوعی انجام شده میتوان گفت این نتیجه به دست آمده است که تمامی شیرین کننده ها می توانند باعث به هم ریختن تعادل باکتریایی موجود در روده بشوند.
اسپیناس شیمی
مرجع فروش مواد اولیه شیمیایی، اسانس، جوش و شیرین و مواد اولیه شوینده ها
شما میتوانید لیست مواد شیمیایی موجود را از وبسایت استعلام بگیرید.
برای ثبت سفارش و یا مشاوره میتوانید با کارشناس مربوطه 09129495344 تماس بگیرید و یا در واتساپ پیام دهید.
دیدگاه خود را بنویسید