اسیدفرمیک با نامهای کلرید آهن، کلریدفریک یا کلروفریک شناخته میشود. این ماده یک ترکیب شیمایی میباشد و فرمول شیمیایی آن FeCl3 است. این ماده از ترکیب مستقیم گاز کلر با آهن بدست میآید البته لازمه این ترکیب وجود حرارت مناسب نیز میباشد. راه دیگر تشکیل و ایجاد این اسید ترکیب هیدروکلریک اسید با آهن نیز است. از ویژگیهای این اسید میتوان به حل شدن آن در الکل، کتون، اتر، آمین، دیاکسید گوگرد و نیترلها اشاره کرد. اسید فرمیک در صورت مضر بودن بسیار خورنده و اسیدی میباشد. دمای ذوب این ماده 306 درجه و دمای جوش آن 315 درجه است. اگر بخواهیم درباره شکل ظاهری این ماده در غلظت بالا سخن بگوئیم باید گفت که جامدی به رنگ قرمز آجری و زرد رنگ است.
اسیدفرمیک
این ترکیب دارای نامهای کلرید آهن، کلریدفریک یا کلروفریک میباشد. این ماده یک ترکیب شیمایی میباشد و دارای فرمول مولکولی FeCl3 هست. این ماده از ترکیب شدن مستقیم گاز کلر با آهن تشکیل می شود البته لازمه این ترکیب داشتن یک حرارت مناسب نیز میباشد.
روش دیگر به وجود آمدن و تشکیل این اسید ترکیب هیدروکلریک اسید با آهن هم است. از ویژگیهای دیگ این اسید میتوان به حل شدن آن در الکل، کتون، اتر، آمین، دیاکسید گوگرد و نیترلها اشاره کرد. اسید فرمیک در صورت مضر بودن دارای خاصیت خورندگی و اسیدی میباشد. دمای ذوب این ترکیب شیمیایی 306 درجه و دمای جوش آن 315 درجه میباشد. اگر بخواهیم درباره شکل ظاهری این ماده در غلظت بالا سخن بگوئیم باید گفت که به صورت جامد و به رنگ قرمز آجری و زرد رنگ میباشد.
توجه کنید این اسید به شدت جذبکننده رطوبت است و در صورت تماس با هوا رطوبت آن را جذب میکند. اسیدفرمیک در آب با واکنش گرمازا حل میشود و یک محلول اسیدی در ادامه تولید میکند. این اسید سه شکل متفاوت پودری، مایع و کریستالی را دارا میباشد که در ادامه هر کدام را بررسی میکنیم.
انواع اسیدفریک
اسیدفریک پودری: این حالت از ترکیب اسیدفرمیک فاقد رطوبت و آب میباشد و به شکل پودری درمیآید. رنگ حالت پودری این اسید قهوهای میباشد و قدرت جذب رطوبت آن بسیار بالا اعلام شده است. این اسید در حالت پودری در صورت جذب رطوبت تغییر رنگ داده و نارنجی میشود.
اسیدفریک مایع: ترکیب اسیدفرمیک در صورت مایع بودن بوی اسیدی شدیدی دارد. این ترکیب مایع به رنگ قهوهای سیر بوده و غیرقابل اشتعال است. غلظت این اسید در حالت مایع 37 تا 43 درصد جرمی میباشد.
اسیدفریک کریستالی (جامد): اسیدفرمیک در صورت غلظت بالا و با شش مولکول آب بودن به صورت کریستالی درمیآید. رنگ بلور کریستالی این اسید زرد یا نارنجی میباشد که حاوی 60 درصد جرمی است.
کاربردهای اسیدفریک
این اسید کاربردهای گوناگونی در زندگی روزمره دارد. مهمترین و اساسیترین کاربرد این اسید منعقدکننده بودن معدنی آن است در حقیقت میتوان گفت از پرمصرفترین و کاربردیترین منعقدکنندهها میباشد. در ادامه به بررسی برخی از کاربردهای این اسید میپردازیم.
- تصفیه آب و فاضلاب صنعتی و بهداشتی: این ماده از تصفیهکنندههایی است که میتواند بوها را نیز جدا کند. این ترکیب یک لختهکننده و جداکننده لجن و بو میباشد که در تصفیه فاضلاب کمک میکند.
- تصفیه آب آشامیدنی: آبهای آشامیدنی زیرزمینی اهن و منگنز دارند. مقدار زیاد این دو عنصر در آب سبب تغییر رنگ و طعم بد آب میشوند. این دو ماده در صورت تجمع سبب زنگ زدن و رسوب در لولههای آب نیز میشوند. وجود اسیدفرمیک میتواند رسوب این دو ماده مضر در آب را از بین ببرد.
- استخراج فلزات
- تهیه و تولید کودهای گیاهی
- استفاده در صنایعی همچون رنگ، داروسازی، کاغذسازی و شیشه
- استفاده به عنوان کاتالیست
- لجنگیری
- و ...
اسپیناس شیمی
مرجع فروش مواد اولیه شیمیایی
شما میتوانید لیست مواد شیمیایی موجود را از وبسایت استعلام بگیرید
برای ثبت سفارش و یا مشاوره میتوانید با کارشناس مربوطه 09129495344 تماس بگیرید و یا در واتساپ پیام دهید.
دیدگاه خود را بنویسید