یک نوع از ادویه ها و طعم‌دهنده ها میباشد این ماده از غلاف گیاهان سرده وانیل است که در جنگل های قاره آمریکا موجود است.

معروف ترین خوشبو ترین ماده های سراسر جهان میتوان وانیل ها را نام برد. وانیل اصل امروزه به شکل یک چوبه سیاه رنگ است که به خانواده‌ی گیاهان ارکیده تعلق دارد که با  برش ایجاد کردن وسیله یک چاقوی تیز بر روی آن می تواند خمیری که در آن هست را به بیرون بکشاند. درخت وانیل دارای ویژگی هایی ازجمله: ساقه سبز و بلند، برگ‌های متناوب، پهن، ضخیم و نوک تیز آن میباشد.

رنگ سفید موجود در پودر وانیل و اسانس وانیل به علت ترکیب شدن وانیل با شکر است و داشتن درجه خلوص به مقدار کمتر میباشد. به دلیل قیمت بسیار بالای این ماده، پودر وانیل به دست آمده را با موادی مانند اسانس‌ ها و عطر وانیلین ترکیب می‌کنند که این ترکیبات باعث تغییر رنگ پودر از قهوه‌ای به سفید شده و این ترکیب خلوص 100% را ندارد اما عطر و طعم کمی تلخ وانیل را داراست. جالب توجه است که امروزه وانیل شکری با وانیل پودری هیچ فرقی نداشته است.  تشکیل شدن وانیل از گیاه 3نوع پودربوده است:

  • نوع اول ماداگاسکار بوده که دارای درصد زیادی از تولیدات این گیاه را داشته و شامل یکی از بزرگترین تولید کنندگتن وانیل در سرتاسر جهان می باشد.
  • نوع دوم، وانیل مکزیکی می باشد. جالب است بدانید که رتبه دوم ادر سراسر جهان این وانیل داشته است به همین علت است که دارای یک عطر و طعم مدل مکزیکی ضعیف تر از مدل ماداگاسکاربوده است.
  • نوع سوم تاهیتی می باشد که شامل یک نوع گونه مختلف بوده و درصد وجود وانیلین در این نوع مساوی با دو نوع دیگر بسیار کمترمیباشد.

ویژگی پودر وانیل

ویژگیهای این ماده شامل موارد زیر است:

  • جرم مولی این ترکیب 15/152 گرم بر مول میباشد.
  • این ماده دارای شکل ظاهری کریستال های سفید بوده است.
  • چگالی این ماده 056/1 گرم بر سانتی متر مکعب است.
  • این ترکیب دارای دمای جوش 558 کلوین میباشد.

لازم به توجه است که این نکته بسیار حائز اهمییت بوده که انواع صنعتی و مصنوعی این گیاه دارای قیمت خیلی پایینی هستند.

کاربرد وانیل

ازکاربرد های وانیل پودری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • به دلیل بهتر شدن عطر و طعم مواد غذایی از وانیل پودری استفاده ی بسیار گستر ده ای در صنایع غذایی می شود.
  • و در صنایع غذایی و نوشیدنی همینطور صنایع تولید بستنیاستفاده شده و به بهبود عطر و طعم این ماده کمک می‌نماید.
  • در صنایع مربوط به مراقبت شخصی و آرایشی، این پودر حضور داشته و باعث جوانی، شادابی و طراوت پوست می‌گردد.
  • در حال حاضر میتوان گفت وانیل در صنایع آرایشی و بهداشتی دارای یک جایگاه ویژه و منحصر به فرد بوده است برای مثال: از این پودر گیاهی برای مقابله کردن انواع بسیاری از اشعه‌های مضر خورشید محافظت کرده است. همچنین این یک ماده‌ی ضد چروک برای پوست می‌باشد. خاصیت ترمیم کننده و التیام بخش برای پوست و مو را هم دارد.
  • از جمله کاربردهای درمانی این پودر می‌توان به کاهش اضطراب و افسردگی، درمان و التیام درد معده وجلوگیری از آلزایمرو پوسیدگی دندان اشاره نمود.

نکته قابل توجه این است که وانیل پودری به علت اینکه ترکیبی بر آمده از دل طبیعت بوده، محققین میگویند انسان و طبیعت هیچ گونه ضرری نداشته و یک پودر ایمن میباشد.

اسپیناس شیمی

مرجع فروش مواد اولیه شیمیایی، متابی سولفیت سدیم، بنزیل بنزوات

شما می‌توانید لیست مواد شیمیایی موجود را از وبسایت استعلام بگیرید.

برای ثبت سفارش و یا مشاوره میتوانید با کارشناس مربوطه 09129495344 تماس بگیرید و یا در واتساپ پیام دهید.


دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...