پکتین یک نوعی از فیبر بوده که منشأ طبیعی دارد و در بعضی از میوه‌ها و سبزیجات پیدا می شود و عمده‌ترین کاربرد‌های آن در صنایع دارویی و غذایی می باشد.

پکتین دارای  زنجیره‌هایی  طولانی از قند‌های هضم نشدنی بوده و به صورت  یک پلی ساکاریدی  محلول میباشد و  با وارد شدن یک حرارت، انبساط پیدا کرده و  به ژل تبدیل  می‌شود، این شکل ژل  بودن پکتین منجر شده تا از این ماده در  بیشتر صنایع  غذایی به دلیل یک عامل غلیظ  کننده ایده آل برای تهیه کردن تعداد  زیادی  مربا و ژله کاربرد مهمی داشته باشد.

در  واقع این ترکیب یک نوع از فیبر بوده است. در حالت طبیعی فیبر­ها در بعضی  از انواع  گیاهان و سبزیجات همچون میوه­ ها و سبزیجات خوراکی پیدا می­شود،  بنابر این شما میتوانید پکتین در بیشتر گیاهان و سبزیجات پیدا کنید. جالب  توجه است که از حالت فیزیکی به خصوص این ترکیب علاوه بر صنایع غذایی، در  بسیاری صنایع دارویی به طور گستر به کار میرود؛ به این دلیل که خاصیت ژل  مانند این ترکیب شیمیایی در دستگاه گوارش ما دارای مزایای  بسیاری بوده  است.

خرید پکتین

قبل از خرید پکتین در رابطه با کاربرد و اهمیت استفاده از این ماده آشنا شوید. این فیبر قدرتمند از گیاهان و سبزیجات متنوعی به دست می‌آید. برای خرید این پلیمیر اشتقاقی قندی اسیدی باید بدانید که آیا یک ماده شیمیایی است یا در دسته‌بندی مواد طبیعی قرار دارد؟ پکتین معمولاً در ساختار ژلاتینی بسیاری از گیاهان پیدا می‌شود. این فیبر که از گیاهان و سبزیجات به دست آمده یکی از مواد طبیعی است.

خواص پکتین دیگر پارامتر مهمی می باشد که باید به آنها دقت کرد. این ماده برای سلامتی انسان نقش بسیار مهمی دارد. معمولاً برای کاهش کلسترول و ابتلا به سرطان پکتین بسیار استفاده می‌شود، از طرفی می‌تواند سیستم ایمنی بدن را نیز قوی‌تر کند. در رابطه با تنوع انواع پکتین‌ها نیز اطلاعاتی به دست بیاورید. این مواد طبیعی در دو نوع هستند که از نظر ساختاری با یکدیگر تفاوت دارند.

پس با این حساب هر یک از پکتین‌ها نیز برای کاربردهای خاصی استفاده می‌شوند. در رابطه با مجاز بودن استفاده از این ماده برای بسیاری از مواد غذایی و خوردنی باید اطمینان حاصل کنید. اما به طور کلی از پکتین برای صنعت غذا، شیرینی، فرآورده‌های گوشتی، کنترل وزن و صنعت دارو می‌توان استفاده کرد.

 با توجه به اهمیت کاربرد این ماده برای چنین صنایعی هم اکنون سطح خرید و فروش بسیار بالایی دارد. قیمت پکتین نیز به حجم خرید آن وابسته است. هم اکنون شرکت‌های مختلفی جهت تولید پکتین فعالیت دارند. اگر عزم خرید عمده پکتین کرده اید، شرکت اسپیناس شیمی هم اکنون پاسخگوی شما عزیزان است.

قیمت پکتین

در رابطه با نکات مهم خرید پکتین اطلاعاتی کسب کردید. از مهم‌ترین فاکتورهایی که هنگام خرید بررسی می‌شوند قیمت پکتین است. این ماده که نوعی پلی ساکارید محسوب می‌شود یک ماده کاملاً گیاهی و ارگانیک خواهد بود. معمولاً مواد طبیعی قیمت مناسبی دارند. سطح کیفیت پکتین توسط شرکت‌های تولید کننده مختلف متفاوت است. از طرفی جدا از کیفیت حجم خرید شما قیمت را مشخص می‌کند.

برای خرید عمده پکتین قطعاً هزینه‌ها بیشتر است. اما درصد خلوص و نرخ ارز را فراموش نکنید. نرخ ارز بیشتر از هر پارامتر دیگری روی قیمت‌ها تاثیر می‌گذارد. معمولا پکتین را می‌توان به صورت کیلویی تهیه کرد. قیمت هر کیلو پکتین نیز در وزن کمتر یا بیشتر متفاوت خواهد بود. امروزه از مهمترین دغدغه‌های مشتریان بررسی قیمت و دسترسی به مناسب‌ترین قیمت بازار است. با دسترسی به سایت اسپیناس شیمی نگران قیمت این محصول نباشید.

این مجموعه بهترین انواع مواد شیمیایی و طبیعی را با کیفیت بالایی توزیع می‌کند. قیمت محصولات این مجموعه به ویژه پکتین کاملاً مقرون به صرفه است. جدا از حجم خرید و سطح کیفیت باید به سراغ پکتین تولید شرکت‌های معتبر بروید. معمولاً محصول تولیدی چنین شرکت‌هایی قیمت بیشتری دارند. در ازا قیمت بالاتر شما محصولی با کیفیت‌تر تهیه می‌کنید. همین حالا با خیالی آسوده سفارش خود را در این مجموعه معتبر ثبت کنید.

اصلی ترین منابع پکتین کدام اند؟ 

همانطور  که گفتیم این ماده یک پلیمر قندی-اسیدی بوده است که ساخته شده از ترکیباتی همچون  نمک‌های سدیم، آمونیوم، پتاسیم و گالاکتورونیک اسید می‌باشد. 

قابل  توجه است که برای تولید کردن پکتین از مواد اولیه‌ای همچون: پوست خشک  مرکبات و باقیمانده ی میوه هایی مثل سیب یا چغندر قند را استفاده می شود هر  دو این مواد  اولیه به آسانی به وسیله ی کارخانه‌های تولید آب میوه تهیه  می‌گردد. هنگامیکه به مواد اولیه اسید رقیق و داغ با PH بین ۱.۵ تا ۳.۵  اضافه شود، فرآیند استخراج پکتین شروع میشود. با ادامه این فرآیند یک  زنجیره پیچیده و مستحکم پکتین ضعیف می شود و کم کم به صورت محلول در  می‌آید.

سپس  بعد از مرحله فیلتر کردن و تغلیظ کردن، ماده نهایی را با اتانول یا  ایزوپروپانول مخلوط کرده تا رسوب پکتین به دست آید. لازم است ترکیب نهایی  را با الکل شستشو می دهند و خشک می کنند و در نهایت به آن مواد جانبی را  اضافه می کنند که این مواد منجر به تفاوت انواع پکتین های موجود در بازار  می‌شود.

کاربرد‌های پکتین در صنایع غذایی 

  • بیشترین  استفاده ی پکتین در صنایع غذایی می‌باشد و تولید کنندگانی که در این حوزه  دارای فعالیت هستند، این ماده به عنوان یک عامل غلیظ کننده، پایدار کننده و  امولسیفایر به کار میبرند.
  • این ماده در تولید مواد غذایی استفاده شده چون بدون هرگونه چربی و کالری بوده، به عنوان ماده افزودنی کاملاً سالمی بوده است.
  • این  ماده برای تهیه انواع مربا، مارمالاد و ژله بسیار رواج داشته است و  همانطور که گفتیم قوام و خاصیت ژله ای خوبی به این فرآورده ها می‌دهد.
  •  پکتین در تهیه کردن بعضی از نوشیدنی‌ها و آب میوه‌ها،  همچون ماست و محصولات پخت شده‌ای مثل شیرینی هم کاربرد داشته تا حس دلچسب تر  و جذاب تری در دهان به وجود آورد.
  • جالب  توجه است که اضافه بر کاربرد هایی که خود بدن در بهتر کردن عملکرد و تقویت  ایمنی از  آن می ­کند، از این ماده می توان در صنایع دارویی به جهت قوام  دهنده در داروها استفاده کرد.

نکات ایمنی پکتین

پکتین  معمولا آلرژی ندارد. با این حال بهتر بوده قبل از مصرف حتما با پزشک متخصص  مشورت نمایید. پکتین میوه دارای برخی عوارض جانبی بوده است، از جمله:

  • اسهال خفیف
  • تداخل برخی از درمان‌ های سرطان زا با این ماده
  • داروهایی همچون دیگوکسین، لواستاتین و آنتی بیوتیک های تتراسایکلین بعضی اوقات به وسیله ی پکتین مهار میگردند.

اسپیناس شیمی
مرجع فروش مواد اولیه شیمیایی
شما می‌توانید لیست مواد شیمیایی موجود را از وبسایت استعلام بگیرید.

برای ثبت سفارش و یا مشاوره میتوانید با کارشناس مربوطه 09129495344 تماس بگیرید و یا در واتساپ پیام دهید.

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...